Egészségügy 2016. november 29. 15:30

Játékos gyógyulás

Képgaléria
Játékos gyógyulás
Télen a megfázásos időszakban - de sokan nyáron a pollenszezonban is – gyakran küszködünk légúti panaszokkal, és egyre többen igyekszünk a gyógyszeres terápia mellett, vagy annak mellőzésével természetes módon gyógyulni. Erre hatékony megoldás lehet a Sóvilág sószobája, ami nem csupán welnness élményt nyújt, hanem valóban hatásos, egészségmegőrző, és segít a gyógyulásban.

Mi sem lenne egyszerűbb, mint játék közben gyógyulni, és mellőzni az antibiotikumok szedését. Ez valószínűleg sok kisgyermekes szülő álma, ami a Batthyány utcai Sóvilágban akár valóra is válhat, hiszen sószobájukban a parajdi sóbánya pozitív hatásain alapuló hatékony módszer alkalmazásával a felső- és alsólégúti megbetegedések esetén nyújtanak segítséget a gyógyuláshoz, és a tünetek mérsékléséhez.

- Egy porlasztógép segítségével 5 mikron szemcsenagyságú só kerül a szoba levegőjébe, amely belélegezve eljut az alsó légutakba, és ott váladékoldó és csíraölő hatásának köszönhetően képes a baktériumokat és vírusokat elpusztítani. Ezzel a technikával 50 perces kezelési idő is elegendő a megfelelő hatás eléréséhez – magyarázta a módszert Simon Hajnalka, a Sóvilág üzletvezetője.

A sószoba a légutak gyulladásos és allergiás eredetű megbetegedésekor lehet hatékony segítség, rendszeres használat esetén a légúti betegség nem csak később jelentkezik, de enyhébb lefolyású is lehet.

- A terápiához 99.9 százalékos tisztaságú orvosi nátrium-kloridot használunk, ami mentes minden szennyezőanyagtól. A módszer mögött orvosok, pulmonológusok állnak, megfelelő szakmai hátteret nyújtva a működéshez. Így olyan sószobát sikerült létrehoznom, amely nem csupán wellness-élményt nyújt, hanem valóban hatásos és segít a gyógyulásban – tette hozzá Hajnalka.

A Batthyány iskola melletti Sóvilágban a játékokkal, só-homokozóval a kisgyermekeknek is egyszerűen és játékosan megy a gyógyulás, az árakat pedig úgy alakították ki, hogy a családok, barátok együtt még kedvezőbben gyógyulhatnak.

K. G.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!