Helyi hírek 2016. december 1. 07:00

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!
Megújultunk. Reméljük, hogy a látvány, a dizájn, a gyorsabb és könnyebb kezelhetőség, a mobiltelefonra optimalizált megjelenés elnyeri tetszésüket! A fejlesztés során figyelembe vettük az Önök visszajelzéseit, kéréseit is.

2013 decemberében indult el jelenlegi formájában a Félegyházi Közlöny online, amit 2014 januárjában az ugyancsak megújult Félegyházi Közlöny kéthetilap első számának megjelenése követett. Szó szerint a nulláról indultunk, és lépésről lépésre nyertük el Olvasóink, az Önök bizalmát. Ma 2 millió 700 ezer oldalmegtekintésnél járunk, és több mint 3200 fő áll mögöttünk a legnagyobb közösségi oldalon. Ez a térségben kiugróan magas látogatottság kötelez bennünket. Együtt kell haladnunk a legújabb trendekkel úgy technikailag, mint szakmailag. Többek között ez tette szükségessé a változást.

Az eltelt három évben tovább gyorsult a világ. Az online hírportálokra – így ránk is – óriási nyomás nehezedik, mert az olvasó azonnal akarja a híreket. Ezt a trendet igyekszünk mi magunk is követni, de nem mindenáron. A Félegyházi Közlöny hagyománytisztelő abban az értelemben, hogy nem mondunk le az igényes újságírásról, és nem elégszünk meg a pillekönnyű, felszínes sztorikkal. Igyekszünk persze ilyenekkel is szolgálni. De a nagy múltú helyi lapok példáját követve érdeklődésünk és figyelmünk fókuszában ott vannak a helyi közösségek, a félegyházi arcok, az itt élő és munkálkodó, vagy akár elszármazott életutak.

Természetesen folyamatosan szondázzuk az olvasói igényeket, szokásokat is. Ezek a mi legfontosabb információink, amikor a fejlesztések irányát meghatározzuk. A legfrissebb adatok szerint például látogatóink 42 százaléka mobileszközről és táblagépről éri el online hírportálunkat. Olvasóink 54 százaléka férfi, és több mint fele 34 év alatti. Örömmel tapasztaljuk, hogy a látogatók 5 százaléka az országhatárokon túlról klikkel. Havonta 500-an külföldről, főleg Németországból és Angliából kísérik figyelemmel a felegyhazikozlony.eu oldal híreit. Ők feltehetően jórészt a szülőföldtől távol szakadt, de annak híreire éhes szűk pátriánk fiai és leányai.

Mi, a Félegyházi Közlöny munkatársai büszkék vagyunk arra, hogy kronológiai értelemben három esztendeje naponta hírt adhatunk e fantasztikus város történéseiről, de ha igaz, hogy a háborús évek duplán számítanak, akkor még régebb óta. Egyetértek azokkal, akik úgy vélik: nem érdemes a múltban rekedni. Azt viszont érdemes időnként mérlegre tenni, hogy honnan is indultunk.

Nos – régi olvasóink ezt tudják, mert végigélték velünk – a Félegyházi Közlöny minimum hendikeppel indult. A város előző polgármesterének és jegyzőjének eseménydús időszakot köszönhetünk, amibe nyílt és burkolt támadások egyaránt belefértek. Előfordult, hogy nem tudtam bemenni a saját irodámba, mert lecserélték rajta a zárat, hogy ugyanazon a napon két Félegyházi Közlönyt találtak az olvasók a postaládájukban: egyet az arra létrehozott önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. kiadásában, egyet pedig az akkori polgármesterében. A helyhatósági választást megelőző hetekben, hónapokban megtapasztalhattuk az igazi underground mozgalmak hangulatát, amikor például titokban, sötétedés után terjesztettük a lapot, vagy amikor minden lapszámnak új nyomdát kerestünk, amelyiknél még nem tiltott le, vagy keltette rosszhírünket egy hivatalosnak látszó, a félegyházi önkormányzattól érkező levél, vagy telefon. Vagy amikor már csak az arcomba világító lámpa hiányzott, hogy teljes legyen a kelléktár az ’50-es évek hangulatát idéző „megbeszélésen”. Bevallom: embert próbáló időszak volt. Mindent összevetve – ha akkor ez nem is úgy tűnt – ma mégis hálás vagyok érte a hatalmuk megőrzéséért elvtelen eszközök egész arzenálját felvonultatóknak. Ez az időszak oly mértékben kovácsolt össze bennünket, a „stábot”, ami más körülmények között, talán ha évtizedek alatt lehetséges. Másrészt „felismertük” egymást azokkal, akikkel azonos értékrend mentén élünk és gondolkodunk. Ez pedig az emberség és a tisztesség mindenek fölé helyezése. Ezeket az értékeket őrzi és közvetíti a Félegyházi Közlöny most és a jövőben is. Szeressék, olvassák interneten és papír formátumban egyaránt! Önöknek készítjük!


Tóth Timea
főszerkesztő




 

Kövessen minket a Facebookon is!