Helyi hírek 2016. december 2. 07:30

Tanulóink sikeréért – vállalkozások találkozója a Közgében

Képgaléria
Tanulóink sikeréért – vállalkozások találkozója a Közgében
Szorgalmas, sokoldalúan felkészült, modern idegen nyelveken beszél, megbízható, két lábbal áll a földön, minden helyzetre megoldást talál. Vajon kikre illik ez a leírás, kedves olvasó?

Természetesen a jó vállalkozókra és a közgésekre. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma nem az a hely, ahol ücsörögni lehet a babérokon. Megújult az iskolaépület, folyamatosan korszerűsödik az oktatás, lecseréljük az elavuló számítógépparkot, az osztálytermek a legújabb digitális eszközökkel ellátottak.

A technikai feltételek javulása segít abban, hogy megfeleljünk annak a bizalomnak, amellyel a város és a környező települések lakossága fordul az szakgimnázium felé. Modern, színvonalas, felsőoktatási tanulmányokra és munkavállalásra egyaránt felkészítő, diákközpontú iskola a Közgé, ahol nem múlik el hét valamilyen érdekes és hasznos program nélkül.

Minden program értelme későbbi hatásában rejlik. A középiskolai évek nem öncélúak, az oktatással-neveléssel töltött időnek a diákok mindennapjaiban, az iskolát követő felnőtt években is hasznosulnia kell. Feladatunk nemcsak a jelen biztosítása, gondoskodnunk kell tanulóink jövőjéről is, mert egy iskola igazi sikere a tanítványai boldogulása.

Ezért szerveztünk találkozót november közepén a gazdaság és a közigazgatás meghatározó szereplőinek. A félegyházi és környékbeli vállalkozások, polgármesteri hivatalok, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőinek és a közgazdasági szakgimnázium tanárainak, vezetőinek megbeszélése középpontjában a Közgé jövője állt.

Miért újultak meg a közgazdasági, szállítmányozási-logisztikai, ügyviteli, informatikai ágazatok? Mit tehetnek a vállalkozások, a közigazgatási szervek, a Kamara és az iskola azért, hogy tanulóink tudása egyszerre legyen korszerű, magas színvonalú és a munkaerőpiacon is kiválóan hasznosítható? Elmélet és gyakorlat, az iskola és a munkaadók termékeny párbeszéde idén is eredménnyel zárult: nemcsak várják munkatársaik közé a közgéseket, képzésükben, a nyári szakmai gyakorlat lebonyolításában is részt vesznek.

Érdemes tehát odafigyelni az órákon, jól tanulni, megbízható, szorgalmas diáknak lenni – keresettek az itt végzettek. Akár friss diplomások, akár az érettségivel együtt szakmai végzettséget kapók, akár mindkét ingyenes szakmai végzettségüket nálunk megszerzők: a munkahelyek tárt karokkal várják őket.

Mi történt még a héten? Megteltek az iskola folyosói a második nyílt napra érkezett nyolcadikosokkal és kedves szüleikkel. Köszönjük, hogy eljöttek, köszönjük, hogy megmutathattuk dolgos hétköznapjainkat.

Iskolánk jelmondata: „az ágon ülőket megtanítjuk szállni, a szállni tudókat magasba röpítjük”. Hiszünk benne, hogy érdemes. Kedves nyolcadikosok – találkozzunk a beiratkozáskor!

 

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető




 

Kövessen minket a Facebookon is!