Kultúra 2016. december 3. 13:30

Idén is jól dolgoztak a polgárőrök

Képgaléria
Idén is jól dolgoztak a polgárőrök
Évzáró közgyűlését tartotta a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület december 2-án, a városháza dísztermében. A rendezvényt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a lakiteleki polgárőrség tagjaként, saját településén maga is részt vesz a polgárőrök munkájában. Hangsúlyozta: A legfontosabb a családunk, a szeretteink és a gyerekeink biztonsága.

Az országgyűlési képviselő beszédében a lovas polgárőr mozgalmat is kiemelte. Elmondta, reményei szerint nemsokára Lakiteleken tanulhatnak és képezhetik magukat azok, akik lovas polgárőrök szeretnének lenni. Lezsák Sándor megköszönte a jelenlévők önzetlen munkáját, valamint a polgárőrök családtagjainak is köszönetét fejezte ki. A megnyitó után Marczényi Csaba, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnöke tartott éves beszámolót.

– Polgárőrségünk feladatait ez évben is ellátta. Mint mozgalom, mint tömegbázis, és mint önkéntes szakmai szervezet ellátta a feladatát. A feladata során ebben az évben is őrizte a város nyugalmát, békéjét, és részt vett a bűnmegelőzési, bűnüldözési feladatok ellátásában Kiskunfélegyháza kül- és belterületén végzett járőrszolgálattal – mondta az egyesület elnöke. Az elnök megköszönte Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának a támogatását, amelyet az elmúlt évben a polgárőrség alapvető működési feltételeihez biztosított.

A rendezvényen részt vett Csányi József polgármester is, aki elmondta, hogy a 2017-ben megvalósuló projektek között a polgárőrökre is gondoltak. Egy közösségi ház megépítését említette, amelyben nem csak közösségi életet lehet folytatni, hanem egy olyan szolgálati lakás épül majd, ahol egy polgárőr családnak lakhatást fognak biztosítani.

A rendezvény zárásaként dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese és dr. Patak Sándor rendőr alezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság helyettes vezetője elismeréseket adott át a polgárőröknek.



 



 

Kövessen minket a Facebookon is!