Helyi hírek 2016. december 2. 17:30

Madárinfluenzáról és pályázatokról egyeztettek Fülöpszálláson a polgármesterek

Képgaléria
Madárinfluenzáról és pályázatokról egyeztettek Fülöpszálláson a polgármesterek
Fülöpszálláson tartottak értekezletet Bács-Kiskun megye 4. választókerületének polgármesterei csütörtökön, amelyet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője hívott össze. A találkozón a vezetők a régió problémáit és legfontosabb teendőit vitatták meg. Az egyik fontos témakör, amelyről egyeztettek – a legtöbb embert foglalkoztató kérdés – a madárinfluenza volt.

Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: az aktuális H5N8 madárinfluenza vírus emberre nem veszélyes. Viszont azt is elmondta, hogy hazánkban sajnos nem csak a régió, hanem az egész ország érintett ebben az ügyben.

Tegnapelőtt például Tatán hattyúban találtuk meg a vírust. Tehát minden állattartó gazdaság, következésképpen a teljes élelmiszeripar érintett – közölte a helyettes államtitkár.

A témakörrel kapcsolatosan sok kérdés merült fel a jelenlévőkben. Ezeket közösen meg is vitatták.

A konferencián ezt követően a pályázatok kerültek előtérbe. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a polgármestereket a megye TOP pályázatok aktuális állapotáról. Közölte, hogy a pályázatok értékelését a minisztérium folyamatosan végzi, és reményeik szerint 2017. január végére valamennyi beadott pályázat esetében lesz eredmény.

Kicsiny László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője felhívta a polgármesterek figyelmét, hogy a beadott TOP pályázatok kapcsán varhatóan még ebben az évben tisztázó kérdéseket kell megválaszolni a mielőbbi eredmények érdekében.

Csáki Béla, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője a megyét érintő turisztikai projektekről beszélt. Kiemelte a választókerületben lévő bugaci aranymonostor tervét, a szanki kun projektet, valamint a kiskunmajsai járás gasztronómiai terveit.

Horváth Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának ügyintézője a fúrt kutak bejelentésének és engedélyeztetésének menetéről tájékoztatta a megjelenteket. A polgármesterek számos kérdést tettek fel e kérdéskörben.





 

 



 

Kövessen minket a Facebookon is!