Helyi hírek 2016. december 4. 09:30

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Advent 2. vasárnapja - 2016. december 4. A hét ünnepei: Kedd: Szent Miklós püspök emléknapja. Szerda: Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja. Csütörtök: Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe.

1. A héten még folytatják a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak az ünnepre.

2. December 5-én, 6-án és 7-én, azaz hétfőn, kedden és szerdán reggel 6 órakor a hajnali mise keretében tartják az adventi lelkigyakorlatot. A beszédeket Bergmann János kanonok úr fogja elmondani. Ezeken a napokon reggel 5 órától lesz gyónási lehetőség. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

3. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor és este ½ 6-kor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali RORATE-misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassák a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25-től szentségimádást tartanak és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

4. December 6-án, kedden az esti szentmise után énekkari próbát tartanak, amelyre szeretettel várják a régi és az új tagokat.

5. December 7-én, szerdán délután 5 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében előadást tart dr. Domján Mihály szakpszichológus, családterapeuta „Megbocsátás és újrakezdés” címmel a Jókai u. 28. szám alatti Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

6. December 10-én, szombaton este 5 órakor a városháza előtt gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát. 

7. December 10-én, szombaton az esti szentmise keretében ünneplik a Szent Mónika Közösség megalakulásának 23. évfordulóját. Szeretettel hívják az édesanyákat és a nagymamákat, hogy közösen imádkozhassanak gyermekeikért, unokáikért.

8. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Karitász bolt Jókai u. 1. szám alatti helyisége. Szeretettel várják az érdeklődőket.

9. December 20-án, kedden karácsonyi betegellátás lesz. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, és az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián.


Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!






 

Kövessen minket a Facebookon is!