• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A Móravárosi Napok felújítását javasolták a lakók dr. Réczi László önkormányzati képviselő fórumán
Helyi hírek 2016. december 5. 09:30

A Móravárosi Napok felújítását javasolták a lakók dr. Réczi László önkormányzati képviselő fórumán

Képgaléria
A Móravárosi Napok felújítását javasolták a lakók dr. Réczi László önkormányzati képviselő fórumán
A Móraváros is megtartotta 1987-től a városrész ünnepét. A rendezvény kezdeményezője, Meizl Ferenc és a pedagógusok hét éven keresztül tudták életben tartani a programokat. Az elhalt hagyomány felújítását is kérték az 1-es választókörzet lakói dr. Réczi László önkormányzati képviselőtől a december 1-jén megtartott lakossági fórumon. A képviselő úgy ítélte meg, hogy a kezdeményezés támogatandó és megvalósítandó, mert a városrész rendelkezik önálló értékekkel, amelyeket évről évre érdemes felmutatni.

A téma megvitatása előtt Csányi József polgármester részletes tájékoztatást adott a Kiskunfélegyházán megvalósult beruházásokról, valamint a jövő évi fejlesztési tervekről. Dr. Réczi László a körzetben történtek közül kiemelte, hogy idén sikerült a Platán utcai iskola vizesblokkjainak teljes megújítása. Kerékpárút épült a Csanyi út és a Platán utca között. A gyerekek biztonságos közlekedése érdekében épült új járdaszakasz a Hársfa utcában, a gyalogosok érdekében újítottak fel a Szentesi és a Nefelejcs utca kereszteződésében is egy járdaszakaszt. A közúton közlekedők biztonságát növeli a Fűzfa és Akácfa utca kereszteződésébe kihelyezett domború tükör.

A jövő terveiről szólva elmondta, hogy 2017-ben aszfalt burkolatot kap a Csanyi útról leágazó földút a teniszpálya mellett, és tervezik a Szeder utca aszfaltozását is.

A fórumon résztvevők kérték, hogy az egyre szépülő, épülő Honvéd pálya melletti út járhatóságáról is gondoskodjon az önkormányzat, mivel az esős időszakban járhatatlanná válik. Felvetésükre a képviselő elmondta, hogy a probléma nem ismeretlen számára, és már dolgoznak azon, miként tudják megoldani a felújítást.

s. r.

 


 

Kövessen minket a Facebookon is!