Egészségügy 2016. december 11. 15:30

Félegyháziak ajándéka a koraszülöttek karácsonyfája alá

Képgaléria
Félegyháziak ajándéka a koraszülöttek karácsonyfája alá
A félegyháziak ismét bebizonyították, hogy képesek összefogni egy jó ügyért. Ezúttal a kecskeméti megyei kórház koraszülött részlegének szervezett gyűjtést a félegyházi Halasiné Papp Anett. A lelkes kétgyermekes édesanya – egyeztetve dr. Kelemen Edit osztályvezető főorvossal – egy közepes méretű Bioptron lámpával szeretett volna hozzájárulni ahhoz az emberfeletti munkához, amit az osztályon a koraszülött kicsikért és hozzátartozóikért tesznek. Az alig egy hónapig tartó gyűjtés eredményes volt: több mint 400 ezer forint gyűlt össze. Így a lámpa mellett futotta még lélegeztetőgépek speciális, egyszer használatos eszközeire, takarókra, bébi ruhákra is.


Halasiné Papp Anett elmondta: óriási támogatást kapott a helyi sajtótól, az összegyűlt pénzhez hozzájárult a Profi-l Bábcsoport jótékonysági műsora a Dudás Játszóházban, Basics Zoltán és Fejes Sándor jótékonysági bulija a Rocktárban, a Kiskun Cipőgyár dolgozóinak felajánlása, a Pálmonostori Sportegyesület báljának felajánlása, és még rengeteg jó szándékú segítő. Volt, aki aprócska sapkákat kötött, és még külföldről is érkeztek takarók.

Dr. Kelemen Edit és kollégái december 7-én, nagy örömmel vették át az ajándékot. Mint a főorvosnő elmondta: a félegyháziak különösen közel állnak a szívéhez, ugyanis innen érkezett az első jelentős adomány is, amiből lélegeztetőgépet tudtak vásárolni a koraszülötteknek.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!