Helyi hírek 2014. május 29. 15:18

Körkérdésünk: Ön mit tervez nyárra?

Képgaléria
Körkérdésünk: Ön mit tervez nyárra?
A nyár a szabadságok időszaka, végtelen dugók alakulnak ki a tengerpartra és a Balatonhoz vezető utakon, kiürül a város… És Félegyházán?

Alexandra (18)

Számomra 1 hónapos, kötelező szakmai gyakorlattal indul a nyár, ehhez már 2 éve megvan a helyem. Utána jó lenne még dolgozni, legalább egy újabb hónapot. Bízom benne, hogy sikerül, mert találtam egy olyan munkáltatót, céget, ami megfelelne. Ezzel tulajdonképpen vége is lesz a nyárnak, de strandolás és mozizás még belefér, otthon is akad teendő, és a barátaimmal is szeretnék azért találkozni.

Gábor (62)

Mondhatnám, hogy különösebb tervem nincs, de lakásfelújításon gondolkozunk, ha összejön rá az anyagi fedezet. Egyelőre kétesélyes a dolog. Viszont felér egy nyaralással, ha sétálhatok a város parkjaiban, leülhetek egy-egy padra, és érdeklődéssel tanulmányozhatom a legújabb női divatot.

László (20)

Most végeztem a tanulmányaimmal, mostantól munkát keresek, „valamit, valahol”. Autószerelő a szakmám, figyelem a hirdetéseket és személyesen is felkeresem a műhelyeket. Van még hátra a nézelődésből, és ha Félegyházán nincs lehetőség, akkor Kecskeméten folytatom a keresést. Ha sikerül elhelyezkedni, az meghatározza a nyaramat, kevesebb lesz a szabadidőm, de szeretnék továbbra is rendszeresen edzeni, és hétvégenként strandolni egy jót.

Mária (68)

Az idén már átestünk egy 5 napos előnyaraláson, és még egy hasonló hosszúságút tervezünk. Nem maradhat ki a programból egy-két kisebb kirándulás és a strandolás sem. Az időbeosztást meghatározza a 3 budapesti unoka is, mert egy vidéki nagymamának az unokázás a fő programja. A nyárhoz tartozik még a mindennapi séta, és egy kis ücsörgés a félegyházi parkokban.

Rita (43)

Konkrét tervem kevés van, sok múlik a gyerekeim – 12 és 23 éves lány, 15 éves fiú – programján. Az biztos, hogy rokonlátogatás címén 2 hetet töltünk Olaszországban, Riminiben. Itthon, a ház körüli járda felújítását szeretném még a nyáron, saját forrásból elvégezni. Mi marad még? Strand, mozi.

Csilla (30)

Nyáron is dolgozni fogok, és a következő 3 hónapomat ugyanúgy az időhiány jellemzi, mint a többit. Nem feltétlenül külföldre vágyom, de „napelemes vagyok”, s egy kis vízparti lazulás a barátokkal jólesne. Ha lesz rá lehetőség, akkor a Körös-torok és a Vadkerti-tó jöhet számításba, emellett biciklitúra és lovaglás. Ha még beleférne az időmbe, akkor szeretnék eljutni koncertekre, borfesztiválokra… de ennyi mindenre úgysem lesz idő.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!