Egészségügy 2016. december 7. 17:00 Forrás: baon.hu - Koós Kata

Félegyházi angyalok

Félegyházi angyalok
Idén is felavatták a „mindennapok angyalait”: a Hovány Alapítvány harmadik alkalommal díjazta a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolónőit és ápolóit önzetlen munkájukért kedden. Összesen egymillió forintot osztottak szét 40 egészségügyi dolgozó között. A félegyházi kórházból Fazekas Jánosné ápoló - krónikus belgyógyászat, Barna Renáta gyógymasszőr, Váradi Éva – szülésznő, Tóth Ilona - kötözős nővér és Forgó Jenőné - ápoló kapott elismerést.


Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Hovány Alapítvány hagyományos, díjátadó ünnepségét a kecskeméti Otthon Moziban kedden, melynek során a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolónőit és ápolóit jutalmazták áldozatos munkájukért - számolt be az eseményről a baon.hu. A „mindennapok angyalai” pénzjutalomban részesültek: összesen egymillió forintot osztottak szét a 40 díjazott egészségügyi dolgozó között.

– Két fő céllal jött létre a Hovány Alapítvány: egyrészt szeretne segíteni, felkarolni az önhibájukon kívül bajba jutott, nehéz helyzetű embereket. Ennek első megnyilvánulása a Főtéri főzés című rendezvénysorozat, melyet 16 éve alapított Hovány Márton, melynek során a rászorulókat, elsősorban hajlék nélkül élőket vendégel meg meleg étellel.

Az alapítvány másik fő célja, hogy támogassa azokat az elhivatott embereket, akik méltánytalanul szerény anyagi elismerés ellenére áldozatos, önzetlen, emberfeletti munkát végeznek nap mint nap, emberéleteket mentenek meg, egyszóval igazi angyalok – fogalmazott megnyitó beszédében Harsányi Levente, a díjátadó házigazdája.

A továbbiakban Hovány Márton, a Hovány Alapítvány alapítója köszöntötte a megjelenteket, majd Pap-Szekeres Anita, a kórház ápolási igazgatója köszönte meg a díjazottak egész éves munkáját. Azonban nem csupán az „angyalok” kaptak ajándékot az est folyamán: a kórházban röntgen asszisztensként dolgozó Takács Jolán, amatőr tűzzománc művész egy sajátkészítésű műalkotással kedveskedett Hovány Mártonnak.

Az ünnepségen jelen volt dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, a rendezvény védnöke, valamint Engert Jakabné, a kecskeméti önkormányzat esélyteremtési bizottságának elnöke, aki a díjátadó fővédnöke, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében a város ajándékát adta át az „angyaloknak”.

Az est további részében a „mindennapok angyalait” állófogadással, valamint táncos és énekes produkcióval várták a szervezők: színpadra lépett a Kolibri Táncegyüttes, az est sztárfellépője pedig Radics Gigi volt.
 

Egy jó szó, egy mosoly

Dr Svébis Mihály főigazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta: – Legyenek büszkék arra, hogy itt dolgoznak, hogy magyar ápolónők, és nem hagyták el ezt az országot az anyagi jólét reményében, amit sokan mások megtettek. Az, hogy díjat kapnak, ne feledjék, kötelezettséggel is jár: egy jó szó, egy mosoly, egy simogatás egy elesett embernek sokszor fél gyógyulást jelent, és ez nem is kerül pénzbe. Éljenek ezzel nagyon sokszor, azt kívánom.


Fotó: Banczik Róbert - hiros.hu

A kiskunfélegyházi díjazottaknak gratulálunk!





 

Kövessen minket a Facebookon is!