Helyi hírek 2016. december 9. 08:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

75 éves testvérkapcsolat

Képgaléria
75 éves testvérkapcsolat
Kiskunmajsa város és a Hargita megyei Gyergyószentmiklós testvérkapcsolata 75 éves évfordulóját ünnepli idén, mely alkalomból hivatalos delegáció látogatott Erdélybe. Velük tartott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke is, hiszen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ugyancsak jól működő testvérkapcsolatot ápol az erdélyi Hargita megyével.

A látogatást a most rendezett gyergyószentmiklósi Szent Mikós Napok tették igazán ünnepi hangulatúvá, melynek programjait a gasztronómia, képzőművészet, színház, irodalom, zene, sport, hagyományőrzés és közösségépítés köré fűzték fel a szervezők.

A jubileum alkalmával a delegáció tagjai találkoztak Borboly Csabával, a Hargita Megyei Tanács elnökével és Barti Tihamér alelnökkel. A politikusok megerősítették kölcsönös szándékukat, miszerint kapcsolatukat a jövőben is ápolni, erősíteni szeretnék. Ezt követően Ábrahám-Fúrús András, Kiskunmajsa polgármestere 1.264.000 Ft pénzadományt adott át a szomszéd településen lévő, gyergyószárhegyi Kájoni János Gyermekvédelmi Központ számára, mely a Kiskunmajsán élő magánemberek és vállalkozók felajánlásaiból gyűlt össze a város vezetőinek kezdeményezésére és felhívására. A megyei önkormányzat a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon kis lakóinak tette szebbé a Mikulás napját: Rideg László elnök névre szóló ajándékot vitt a 32 gyermeknek.

A magyar delegációt Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és az általa működtetett gyermekmentő szolgálat atyja is fogadta, aki megköszönte a két gyermekotthonnak vitt nagylelkű adományt. Az Erdélyben töltött napokat szentmisén, ünnepi körmeneten és egyéb kulturális, adventi programon való részvétel is színesítette.  




 

Kövessen minket a Facebookon is!