Helyi hírek 2016. december 9. 10:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Erős Erdélyt akarnak

Erős Erdélyt akarnak
December 11-én, vasárnap parlamenti választásokat tartanak Romániában. Ez alkalommal a magyar közösség erős összefogásának lehetünk tanúi, hiszen az erdélyi magyarok jelöltjei egy listán sorakoznak „Erdély. A jövő!” jelszóval. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek. December 11-én arról döntenek, hogy a magyarokkal vagy nélkülük, jó vagy rossz irányban megy tovább Románia. Erdély akkor lesz erős, ha a magyarságnak erős képviselete van. Ehhez arra van szükség, hogy minél többen vegyenek részt a választáson december 11-én.


A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat arra kéri a megyében élő, romániai szavazójoggal rendelkező magyar lakóit, hogy éljenek szavazati jogukkal és menjenek el szavazni, hiszen mindannyian felelősek vagyunk az erdélyi magyar közösségért.

Ez a választás már nem a politikáról szól, hanem nemzeti ügy, hiszen az összefogás listájának sikere biztonságot hoz az erdélyi magyarságnak, illetve stabilitást teremt a magyar–román együttműködésben.
 

A vasárnapi szavazással kapcsolatos információk az alábbi linken érhetőek el:

http://parlamenti2016.rmdsz.ro/hir/a-kulfoldon-elo-magyarokat-is-szavazasra-biztatja-az-rmdsz#sthash.sjzYgp8A.Rfsf478E.dpuf




 

Kövessen minket a Facebookon is!