Sport 2014. május 29. 18:59

Egy kosáron múlt a döntő

Egy kosáron múlt a döntő
Békésen rendezték meg május 29-én a III. korcsoportos fiú kosarasok országos elődöntőjét. Az elődöntőben három megye bajnoka, a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola, a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola, a debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, valamint Bács-Kiskun megye ezüstérmese, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola csapata mérte össze erejét. A tornát végül a házigazda békésiek nyerték meg, a félegyháziak a harmadik helyen zártak.

A sorsolás előtt a félegyháziak reménykedtek abban, hogy elkerülik a békési fiúkat, azonban a Fortuna végül másként döntött...

A mindvégig izgalmas mérkőzésen 11 másodperccel a vége előtt a házigazdák egy véleményes játékvezetői döntés után két büntetőhöz jutottak, melyekből egyet értékesítve két pontos előnyre tettek szert, amit a találkozó végéig meg is őriztek.

 

A másik mérkőzésen a debreceni fiúk szoros játék után legyőzték a miskolciakat, így az utóbbi csapattal játszottak a félegyháziak a bronzéremért.

Ezen az összecsapáson, az elvesztett első mérkőzés után könnyed 20 pontos győzelmet ért el a félegyházi csapat, amivel megszerezték a harmadik helyet.

 

Eredmények:

III. korcsoportos Diákolimpia,fiú kosárlabda, Országos Elődöntő

Helye: Békés, Városi Sportcsarnok

Ideje: 2014. 05. 29.

Vezette: Papy Zsolt, Tóth Tamás

Selejtező:

Szegedi Kis István ( Békés ) – József Attila ( Kiskunfélegyháza ) 49 – 47

József Attila: Gémes Kristóf 17, Bozóki Márton 10, Bujdosó Gergely 6, Retkes Dávid 5, Nagy Bence 4, Kelemen Dániel 3, Huszka Bendegúz 2, Síber Julian 2, Zsigó Barnabás -, Cserkó Ádám -. Molnár Ádám -, Bitó Dániel -. Edző: Simon Zoltán

III. helyért:

József Attila ( Kiskunfélegyháza ) – Jókai Mór ( Miskolc ) 45 – 26

József Attila: Bozóki Márton 10, Huszka Bendegúz 8, Bujdosó Gergely 8, Nagy Bence 6, Zsigó Barnabás 3, Retkes Dávid 2, Síber Julian 2, Kelemen Dániel 2, Bitó Dániel 2, Gémes Kristóf 2, Cserkó Ádám -, Molnár Ádám -. Edző : Simon Zoltán

 

A döntőt végül nagyon simán, 30 pontos különbséggel a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola csapata nyerte meg, mely bejutott a pécsi országos döntőbe.

 

A kiskunfélegyházi József Attila Iskola - amelynek tagjai mindannyian a Jövő Bajnokai DSE egyesület játékosai – egy kis szerencsével meg is nyerhette volna a tornát.

Ettől függetlenül hatalmas GRATULÁCIÓ a félegyházi fiúknak hiszen a város kosárlabda sportjának – utánpótlás szinten – legszebb évét zárták a IV. korcsoportosok elődöntőjével, valamint a Jövő Bajnokai DSE bajnoki eredményeivel.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!