Kultúra 2016. december 13. 10:15 Forrás: kecskemetikatona.hu

Hátrányos helyzetű gyerekeknek játszanak

Hátrányos helyzetű gyerekeknek játszanak
Szegénységben élő, zömmel roma származású gyerekeknek szól az a meghívás, amelyet Cseke Péter direktor küldött el 13 Kecskemét környéki településére. Advent idején immár hagyomány, hogy kitárják a teátrum kapuit a hátrányos helyzetű gyerekek előtt, akik közül sokan életükben először járnak színházban.


A kezdeményezés 2014-ben, Beer Miklós atya cigányság helyzetével foglalkozó prédikációja nyomán indult el. Ennek fő üzenete az volt, hogy ne másoktól várjuk a megoldást, hanem mindenki gondolja végig, mit tehet ő maga. A színháznak arra van lehetősége, hogy élményt adjon – Kecskeméten és környékén mintegy 500 hátrányos helyzetű gyermeknek!

A direktor évről-évre az érintett települések polgármestereit kéri fel, hogy segítsenek a családok méltányos és méltó kiválasztásában, és az utazás megszervezésében. Tavaly 9 településről, valamint 4 kecskeméti iskolából érkeztek gyerekek a teátrumba.

A meghívás idén is két előadásra szól. Az első alkalom december 15-én lesz, amikor a Micsoda társaság! című mesejátékot láthatják a gyerekek.




 

Kövessen minket a Facebookon is!