Helyi hírek 2016. december 14. 09:30

A hajléktalanszállón is ünnepi hangulatot teremtenek karácsony közeledtével

Képgaléria
A hajléktalanszállón is ünnepi hangulatot teremtenek karácsony közeledtével
Az ünnepi készülődés ideje alatt a hajléktalanszálló aulájában is minden alkalommal közösségben gyújtják meg gyertyát az adventi koszorún. Az önkormányzatnak, a támogatóknak és adományozóknak köszönhetően ilyenkor finom ebéd is kerül az asztalra. Segítőkész fodrászok arra is vállalkoztak, hogy ünnepi frizurát készítenek azoknak, akik igénylik. A karácsonyi ünnepségre is készülnek a lakók. Nem véletlenül, hiszen kedves műsor várja őket, és a karácsonyfa alá is sok ajándék kerül.

– Szociális munkásokként kollégáimmal együtt arra törekszünk, hogy mindenben segítsük a nehéz helyzetbe kerülteket. Felkeltsük bennük az igényt és tudatosítsuk, hogy van más élet is. Ugyanis nincs reménytelen ember, csak célt tévesztett. Ünnepi rendezvényeinkkel az egymásra való odafigyelést is erősítjük lakóink között. Az itt lakók mindegyike más és más problémával küzd. Kénytelen, kelletlen, ez a jelenlegi családjuk. Éppen ezért nagy szükség van arra, hogy odafigyeléssel, toleranciával legyenek egymás iránt. Ezt szeretnénk minden eszközzel erősíteni.

Ebben a munkában vannak segítőink, támogatóink. Vállalkozók és magánszemélyek sok adománnyal segítnek bennünket, és az önkormányzattól is támogatást kapunk. Az adventi időszakban Keresztes Tünde szervezésével, a Mezőgazdasági Szakiskola és a Csillag Vendéglő közreműködésével finom ebéddel láttuk el lakóinkat. Az adventi gyertyákat közösen gyújtjuk meg, és Tünde minden alkalommal egy verssel is kedveskedik a lakóknak. A harmadik gyertyát Csányi József polgármester gyújtotta meg, aki a város jókívánságait is tolmácsolta a szálló lakóinak – mondta el Hegedűs Pál a hajléktalanszálló vezetője.

A félegyházi hajléktalanszálló 130 férőhellyel rendelkezik. Ahogy beköszönt a hideg idő egyre nagyobb a telítettség. Nem csupán a térségből, de Magyarország teljes területéről, sőt az uniós országokból is fogadnak rászorulókat. Mindenkit igyekeznek ellátni, vészhelyzetben a nappaliban helyeznek el matracokat, hogy mindenkinek legyen hol álomra hajtani fejét, de ételről és meleg ruházatról is gondoskodnak – tette hozzá.

s. r.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!