Helyi hírek 2014. május 30. 13:14

A vér mindössze 35 napig tárolható, mindig frissre van szükség

Képgaléria
A vér mindössze 35 napig tárolható, mindig frissre van szükség
Sorbaállással kezdődött, orvosi vizsgálattal folytatódott a napja mindazoknak, akik jelentkeztek a Vöröskereszt és az OVSz véradására, melyet a Félegyházi Ipartestület nagytermében tartottak.

Tímea (34)

10 éve adtam vért legelőször, mert úgy gondoltam, hogy valakinek, valahol most éppen szüksége lehet rá. Én pedig miért ne segítenék? Mert ha mindenki csak másra számítana, hogy majd más fog segíteni, akkor végül senki sem segítene. Gyeden vagyok 2 éves kisfiammal, ráérek, eljöttem az 5. véradásomra.

Ildikó (60)

A ’70-es évek végén kezdtem, brigádvállalásként kapcsolódtam be néha-néha a véradásba. Az utóbbi években azonban, most, hogy jobban ráérek, amikor csak tehetem, eljövök. A mai alkalom a 44.. Ha szüksége lenne a családomnak vagy nekem vérre, én is fogok kapni. Még 5 évig számíthatnak rám, legalábbis így szeretném.

Anita (35)

Nálunk, Jászszentlászlón éppen olyan időpontban szervezik a véradást, amikor nem leszek otthon, ezért utaztam most a félegyházira. Két szülésem volt, és közben sok olyat láttam, akinek azonnal vérre volt szüksége, plusz van a gyermekeim miatt kötelességemnek érzem, hogy adjak vért, hiszen sohasem tudhatjuk… Úton járunk, közlekedünk, bármi előfordulhat.0-án vérem van, ami sok embernek alkalmas. Ez a 8. véradás, amin részt veszek.

Zsolt (38)

Ez lesz a 3. véradásom. Nemrégen kezdtem, de évek óta tervezem a részvételt, valahogy nem jött össze. Autópályán dolgozom, sok „érdekes” dolgot látni, s gyakran elkél a segítség, kis túlzással naponta tapasztalom, hogy mekkora dolog a véradás.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!