Sport 2016. december 14. 17:35

A Kerecsen Kupán íjászkodtak a Koppányok

Képgaléria
A Kerecsen Kupán íjászkodtak a Koppányok
December 10-én, Békéscsabán vettek részt a Turul Koppány Hagyományőrző Egyesület tagjai a XVIII. Kerecsen Kupa Íjászversenyen, amelyet a Csaba Lovas Íjász Kör szervezett. Hatalmas érdeklődés, kiváló szervezés, 180 nevező, nagyszerű pálya és szinte az egész Magyar Bajnoki névsor jellemezte a találkozót. ​​​​​​​A Koppányok 11-en utaztak, de egészségi okokból 9 nevezővel indultak. A 30 pályás, 90 lövéses verseny az álló és koncentrációképességet egyaránt próbára tette.


Gyerek lány pusztai kategóriában Csáki Laura 428 ponttal magabiztosan nyerte a versenyt. Laura végig jól teljesített, szorgalmasan gyűjtötte a pontokat. Őt Horváth Katica követte 350 ponttal. A fiatal versenyző remekelt, hiszen az ezüstérem nagyon szép eredmény.

Felnőtt férfi pusztai kategóriában több, mint 50 induló közül Szeibert Imre teljesített legjobban a Koppányok közül. A gyűjtött 640 pont, holtversenyben a 14. helyre sorolta. Őt követte Tóth Mihály 633 ponttal a 16. helyen. Az ismét versenybe álló Kis Csaba 552 pontot gyűjtött és a 30 lett, Kiss János 545 ponttal a 32.

A szakmai íratlan szabályzatot felrúgva a vezetés Misák Atillát pár havi íjászat után versenyre vitte. Atilla kiváló tehetségnek ígérkezik, ez adta a próbalehetőségét és 396 pontot lőtt össze magának. Ezzel a 44. helyen végzett. Tíz embert utasított maga mögé, köztük tapasztaltabb versenyzőket. Az utolsó helyezettet 100 ponttal előzte meg. 

A vadászíjjal versenyző Bense László, ezúttal a nap második legtöbb pontszámával, 773 ponttal a 2. helyet szerezte meg.

Senior pusztai kategóriában 24 induló volt. Az országos bajnokság első hat helyezettje jelen volt a megmérettetésen. Dinnyés 667 pontot gyűjtött, ami az 5. helyre rangsorolta.






 

Kövessen minket a Facebookon is!