Helyi hírek 2016. december 15. 14:30

Energetikailag megújult társasházakat adtak át a Petőfi lakótelepen

Képgaléria
Energetikailag megújult társasházakat adtak át a Petőfi lakótelepen
Két társasház energetikai felújítása is befejeződött a Petőfi lakótelepen. A megújult épületek komfortosabb körülményeket biztosítanak az ott élőknek, és jelentősen csökken a fűtési számla is. De az sem elhanyagolható, hogy a szép homlokzatok díszítik, otthonosabbá teszik a lakótelepi környezetet. A dr. Holló Lajos utca 87. és a Holló L. u. 28. szám alatt élő családoknak december 15-én ünnepélyes keretek között adták át a beruházást. A nemzeti színű szalagot Csányi József polgármester, Bense Zoltán, a lakáspolitikáért felelős szakbizottság elnöke és Horváth Gábor önkormányzati képviselő vágta át Eszik Tímea és Lantos Jánosné közös képviselők társaságában. Az átadáson a beruházókat Bajnok Zsolt és Semperger Gábor képviselték.

A lakók képviselőit a polgármester arról tájékoztatta, hogy a képviselő-testület a 2016-os költségvetésben 51.509.000 forintot biztosított 6 társasház felújításához. A helyi lakáspolitika fontos pillére a városunkban lévő társasházak felújításának támogatása, hiszen a város lakásállományának 22 százaléka iparosított technológiával épült. Az elmúlt 13 év „Panel-programja” eddig 976 lakás felújítását eredményezte, amihez az önkormányzat megközelítőleg 200 millió forint támogatást nyújtott. A 6 helyszínen megvalósuló energetikai felújítások 400 millió forint összértékűek, aminek köszönhetően 151 lakás újul meg.        

A Kiskunfélegyháza, Dr. Holló L. u. 87. szám alatti épület energetikai felújítását a város önkormányzata a beruházási költség 15 százalékát kitevő mértékben, összesen 9.424.112 forinttal támogatta. A Holló L. u. 28. szám alatti épület energetikai felújításához 8.031.206 forinttal járult hozzá.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!