Sport 2016. december 20. 15:30

Kadett fiúk: tökéletes előadás!

Kadett fiúk: tökéletes előadás!
A regionális kadett fiú bajnokság, 10. fordulóját rendezték meg Nagykőrösön az elmúlt hétvégén. Betegségek, sérülések és egyéb gondok nehezítették a csapat reményeit, hiszen ezúttal is a győzelem reményével utaztak a nagykőrösi sporttársakhoz – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán edző.

 

Utolsó alapszakaszbeli fordulójához érkezett a regionális fiú kadett bajnokság. Betegségek , sérülések és egyéb gondok nehezítették csapatunk reményeit, hiszen mint mindig, ezúttal is a győzelem reményével utaztunk nagykőrösi barátainkhoz.

De lássunk előtte egy kis matematikát!

A bajnoki versenykiírás szerint a csoport győzteseinek, valamint a legjobb második helyezettnek Régiós Bajnokok Tornáját írnak ki, az ottani bajnok pedig az Országos „B” döntő tagja lehet. A mérkőzés előtti állás szerint a második helyet foglaltuk el, egy vereséggel többet gyűjtve , mint az első Vásárhelyi Kosársuli, aki pénteken játssza utolsó meccsét odahaza a Szentesi KK ellen. A papírforma szerint a Vásárhely nyer, így Ő marad az első, mi pedig a „legjobb második” lehetünk. Ennek számításához a csoport utolsók eredményeit törlik. A pillanatnyi állás szerint a SZEDEÁK Szeged „B” tartózkodott az utolsó helyen, ami azért kedvező számunkra mert az 1. fordulóban idegenben vereséget szenvedtünk ellenünk, így ez az eredményünk kiesne a számításból. Az utolsó előtti Nagykőrös gólkülönbsége 32-vel jobb volt a Szegedieknél, vagyis összegezve:
Nyernünk kell, de 32 ponttal kevesebbel!

Furcsa egy helyzet állt elő, de meg kell birkózni vele – és a fiúk megtették!!!
Végig mi irányítottuk a játék alakulását, folyamatosan növelve előnyünket a harmadik negyed végére 27 lett közte ( 30 : 57 ), és itt jött az a bizonyos 2 perc szünet, ahol különleges taktikát kellett bevetnünk.

Ezen az estén a FIÚK mindenből ötösre vizsgáztak, így a sorsunk már nem a mi kezünkben van. December 18-án zárulnak a csoportok küzdelmei, mi pedig addig nem tehetünk mást, mint reménykedjünk a pozitív eredmény-alakulásokban.

"Gratulálok fiúk az egész éves munkátokhoz. Bárhogy is alakuljon, nagyon büszke vagyok Rátok!" - Simon Zoltán edző


Nagykőrösi Sólymok – Félegyházi TSI 46 : 73
( 7:20, 8:10, 15:27, 16:16 )


FTSI: Bozóki Márton 28, Huszka Bendegúz 21, Kincses Barnabás 9/3, Zsigó Barnabás 6, Szeri Gábor 5, Nemes Bence 2, Szűcs Tibor 2, Koncz Gábor -, Német Donát -, Messzi-Szabó Dominik -, Lőrincz Barnabás -. 

Edző: Simon Zoltán


A lányok is pályára léptek az elmúlt hétvégén. A Bács-Kiskun Megyei Női Felnőtt Kosárlabda Bajnokság idényének 2. fordulóját rendezték meg Szentesen, a városi sportcsarnokban.

Szentesi KK - Félegyházi TSI 65 - 61 
(19–13, 18-18, 14-5, 14–25)


FTSI: Bokányi Rita 19, Fekete-Seres Ildikó 15, Tarjányi Orsolya 11, Keserű Kitti 10, Nemes Petra 4, Kovács Viktória 2, Cseh Viktória

 

Félegyházi TSI - Kecskeméti KC RETRO 40 – 33 
(10-7, 13-8, 0-7, 17-11 )


FTSI: Bokányi Rita 17, Fekete-Seres Ildikó 13, Kovács Viktória 4, Nemes Petra 4, Keserű Kitti 2, Tarjányi Orsolya, Cseh Viktória

– A betegségek a mi csapatunkat sem kímélték, így 7 fővel vágtunk neki a szentesi tornának. Mindkét találkozón hatalmas taktikai és fizikai csata zajlott a pályán. Amíg a fiatalokból álló Szentes ellen lassítottuk a játékot, addig a második mérkőzésen mi próbáltunk gyorsabbak és pontosabbak lenni, megtörni az igencsak masszív kecskeméti védelmet. A lányok a végletekig küzdöttek! Az első mérkőzésen még néhány ponttal alul maradtunk, de a másodikon, a kecskeméti csapattal szemben – teljesen megérdemelten – sikerült győzedelmeskedni! – mondta el Szabó Csaba edző.



 

Kövessen minket a Facebookon is!