Helyi hírek 2016. december 21. 14:30

Legyen plüssmaci minden mentőautóban!

Képgaléria
Legyen plüssmaci minden mentőautóban!
A félegyházi mentőállomás mentőiben biztosan lesznek, hiszen a Móra Ferenc Gimnázium tanulói Szabóné Simon Erzsébet tanárnő kezdeményezésére az országos akcióhoz kapcsolódva gyűjtésbe kezdtek. Érkeztek is macik szép számmal diákoktól, tanároktól, és az iskola valamennyi munkatársától. Az adományt egy rövid ünnepi műsor keretében adták át Pap Györgynek, a mentőállomás vezetőjének december 20-án. Sajnos a gyerekek gyakran kerülnek kórházba betegség vagy baleset miatt. Súlyosabb esetben mentő szállítja őket, és ilyenkor nagy szükségük van egy ölelni való „valamire”, erre pedig a legjobb a pihe-puha plüssmaci.

A macik természetesen sterilizálva kerülnek a mentőautóba. Jelenlétük azonban fontos, ha gyerekeket kell kezelni. Magukhoz ölelik, kicsit elfelejtik a sírást, jobb kedvre derülnek, egyszóval oldja a stresszt. Ezáltal könnyebbé válik számunkra az ellátásuk. Később pedig még örömmel is újságolhatják társainak, hogy még ajándékot is kaptak a nehéz helyzetben. A mentőállomás dolgozói is hoztak már macikat a mentőautókba.
– Nagyon hálásak vagyunk a gimnazistáknak a gyűjtésért, azért is, mert ezekkel a kedves kis plüssmacikkal a gyerekeket is megajándékozhatjuk – mondta a mentőállomás vezetője.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!