Helyi hírek 2016. december 22. 12:00

Karácsonyi ünnep a selymesi időseknél

Képgaléria
Karácsonyi ünnep a selymesi időseknél
Selymesben öt éve minden évben köszöntik karácsony előtt az időseket. A hagyomány célja a közösségápolás és a külterületen élő, sokszor magányos emberek iránt tanúsított tisztelet átadása.

A Selymesért Egyesület megalakulásával egyidős az a törekvés, hogy az összetartozás, és az egymás iránti őszinte szeretet jeleként megemlékezzenek az idős emberekről. A selymesi közösségi házban december 21-én megtartott karácsonyi ünnepségen egy kellemes délután keretében a szervezők műsorral, vacsorával kedveskedtek az idősebb korosztálynak.

“Az idős korra elért élettapasztalat olyan szellemi kincs, ami megbecsülendő az új generáció számára. Csodálatos dolog az, hogy az idősebb korosztály pontosan tudja mit jelent az igaz szeretet, mert tud szeretni elvárások és fenntartások nélkül” – mondta Molnár Tiborné, a Selymesért Egyesület elnöke beszédében, aki külön köszönetét fejezte ki Ván Jenő önkormányzati képviselőnek, hogy öt éve lehetőséget teremt az ünnepi megemlékezés megvalósítására.

A megjelenteket Hajagos Gyula plébános is köszöntötte, melyet követően az ünnepi műsor részeként Varga Katalin gitárral kísért dalcsokrát hallhatták, majd Alexander bűvész vidám hangulatú bemutatója hozott vidám perceket. A vendégek a Félegyházi Citerazenekar és Népdalkör előadását jóval a vacsora után is élvezhették, amikor a közös éneklés során újra előkerültek a hangszerek.

 

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!