Sport 2017. január 7. 11:30

Csincsák Zoltán mellett Bagdi Istvánról is megemlékeznek

Csincsák Zoltán mellett Bagdi Istvánról is megemlékeznek
Második alkalommal rendezik meg a Csincsák Zoltán Emléktornát január 14-én szombaton a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A "Csicsáról" elnevezett öregfiú teremlabdarúgó tornán barátok, korábbi sporttársak, volt labdarúgók vesznek részt. Az emléktornát megelőzően Bagdi Istvánról is megemlékeznek a jelenlévők, mindketten sokat tettek a félegyházi sporttért, a labdarúgásért. Fütyü Illés főszervező elmondta, elsősorban azokat az egyesületeket hívták meg, amelyekben Csincsák Zoltán megfordult. A tavalyi hatfős csapatlétszám hétre bővül, valamint a "színészválogatott" is pályára lép a torna első meccsén.


Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos - ez a megállapítás hatványozottan igaz az emléktornára, hiszen a résztvevő csapatokat, játékosokat évtizedes barátságok kötik össze. A torna jó alkalmat szolgál a közös emlékek felidézésére, barátságok ápolására.

A versenyt megelőzően Csincsák Zoltán és Bagdi István sírját is meglátogatják a csapatok, a torna után pedig közös vacsorát, nosztalgiázást tartanak - mondta el Fütyü Illés főszervező.

- A tavalyi évhez hasonlóan most is első szóra jöttek a csapatok, külön öröm, hogy a Nemcsák Károllyal felálló "színészválogatott" is pályára lép a félegyházi öregfiúk ellen. A közös sírhelylátogatást követően ezzel a gálamérkőzéssel kezdődik a torna a tervek szerint 13 órakor. A baráti verseny ezúttal is "harmadik félidővel", vacsorával ér véget. 


Sokan támogatták a torna megvalósítását, amivel szeretnének hagyományt teremteni - tette hozzá Fütyü Illés. 

 

Meghívott csapatok:

Honvéd Kun Béla SE Katonatárs

Félegyházi Öregfiúk

Budaörs Öregfiúk

Kiskunhalas Öregfiúk

Kecskemét Öregfiúk

Maxx Autó Öregfiúk

+

Kisszállás

"Szinészválogatott"

 

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!