Helyi hírek 2016. december 25. 07:30

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Karácsony, Urunk születésének ünnepe - 2016. december 25.


1. Köszönetet mondanak mindazoknak, akik munkájukkal, felajánlásukkal hozzájárultak a templom karácsonyi takarításához, díszítéséhez.

2. December 25-én, vasárnap a 9 órai szentmise keretében az egyházközség hittanosai betlehemes játékot adnak elő.

3. Karácsony másnapján, december 26-án, hétfőn reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, fél 11-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

4. Ebben az évben december 30-án, pénteken lesz a Szent Család ünnepe. Az esti szentmise után áldást adnak a családoknak. Hívják és várják a családokat.

5. Év végi hálaadó szentmisét tartanak december 31-én, szombaton este 5 órakor.

6. Jövő vasárnap, január 1-én, Újév napján, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, fél 11-kor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

7. Ünnepi, dupla számmal jelent meg az Új Ember és a Keresztény Élet újság. Az Új Ember 390 Ft-ért, a Keresztény Élet 360 Ft-ért vásárolható meg az újságos asztalnál.

8. Megjelent az egyházközségi lap, az Újplébánia, amely ingyenesen elvihető az újságos asztalról.

9. Fogyatékkal élő gyerekek készítettek angyalgyertyát, amely 350 Ft-ért kapható a sekrestyében és a plébánián.

10. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára! 

11. Vonatos egyházközségi zarándoklatot szerveznek a 2017. évi csíksomlyói búcsúra. A nagy érdeklődés miatt már most kell jelentkezni az útra. Jelentkezési határidő január 15-e, vasárnap. Részletes tájékozató a plébánián kapható.

12. Várják a plébánián azokat a párokat, akik 2017-ben a Szent István Templomban szeretnének házasságot kötni. Részükre februárban előkészítő jegyes oktatást szerveznek. 



 

Kövessen minket a Facebookon is!