Sport 2014. május 31. 12:44

Minden mérkőzését megnyerte a teniszcsapat

Képgaléria
Minden mérkőzését megnyerte a teniszcsapat
Tovább folytatta menetelését az Országos Csapatbajnokság másodosztályában szereplő Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub. A félegyháziak május 25-én Gyulán győztek 6-3-ra, május 31-én pedig az Orosházát múlták felül hazai pályán 6-3-ra.

A tavaszi fordulókat lezáró, pótló mérkőzésekre május 31-én, szombaton került sor. A Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub csapata hazai pályán fogadta az Orosháza VTK csapatát. A mérkőzésekre magas létszámú érdeklődő látogatott ki, a lelátón alig lehetett szabad helyet találni, sokan voltak kíváncsiak a csapat utolsó fordulójára a tavaszi szezonban.

 

Az egyes pályán Bálint Dávid játszott. A mérkőzés nem húzódott sokáig, Dávid hozta a tőle megszokott magabiztos játékot és már a második szettben is tudott összpontosítani (6/1, 6/2).

A kettes pályán a csapat kapitánya, Istvan Horvath is pályára lépett. Esélyt nem adva ellenfelének, meggyőző játékkal, gyorsan hozta a kötelezőt (6/0, 6/0).

A hármas pályán Rekedt Zoltán ugyanolyan gyorsasággal hozta a mérkőzését, mint a többiek tovább folytatva veretlenségi sorozatát (6/0, 6/0).

A négyes pályán Ronaldo Kurucsai játszott, akire eddig inkább párosban számított a csapat, de most egyéniben is be tudta bizonyítani, hogy számíthatnak rá. Magabiztos játékkal, kevés hibával, meglepően gyorsan fejezte be a mérkőzést (6/0, 6/1).

Az ötös pályán Ábel Horváth nagyot küzdött ellenfelével. Ábel betegségéből alig épült még fel, mégis minden erejét összeszedte a mérkőzésre. A legtovább tartó mérkőzésen végül nem tudott felülkerekedni ellenfelén, de méltó játékkal szenvedett vereséget (1/6, 6/7).

A hatos pályán Zoltán Kecskeméti is esélyt kapott. A kevés lehetőséget kapó Zoltán mindkét játszmában közel volt a szett megnyeréséhez, de nem tudott felülkerekedni ellenfelén.

Így az egyéni mérkőzések után 4/2-vel álltak a csapatok, a hazai csapatnak egy páros kellett a biztos győzelemhez. Ennek érdekében a legerősebb párokat állították össze. Az egyes pályán a Horváth I./Kurucsai páros, a kettesen a Rekedt/Bálint kettős, a hármason pedig a Kecskeméti/Horváth Á. Párok álltak.

A legkorábban az egyes pályán ért véget a mérkőzés, ahol a félegyházi pár magabiztos játékkal nyerte meg a csapat első, győzelmet érő mérkőzését (6/0, 6/2).

A kettes pályán sem tartott sokkal tovább a küzdelem, gyors első játszma után a másodikban már kicsit kiengedtek a fiúk, így az elhúzódott, de rövidítésben tudták hozni a csapat újabb győzelmét (6/1, 7/6).

A hármas számú páros játékán látszottak a fáradtság jelei. Ábel nagyot küzdött egyéniben, így a párosra már nem sok ereje maradt. Vereséggel, de méltóan fejezték be a fordulót (4/6, 4/6).

Ezzel a félegyházi csapat 6/3-mas összesítéssel nyerte meg utolsó tavaszi megmérettetését, bebiztosítva első helyét a csoportban.

A küzdelmek szeptemberben újrakezdődnek a csapatnak, ugyanezzel a hét csapattal kell megvívniuk az első hely érdekében. A tavaszi veretlenséggel a csapat nagy eséllyel pályázhat a feljutásra, amihez azonban még egy komoly forduló vár majd rájuk.

 

KR.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!