Sport 2016. december 29. 16:30

Értékes bronzérem Szerbiából

Értékes bronzérem Szerbiából
Négy nemzet kosárlabda tornáját rendezték meg december 28-án, Zomborban, a szerbiai kosárlabda egyik utánpótlás bölcsőjében, ahol nem kisebb sztárok nőnek ki, mint pl. Nikola Jokic, a szerb kosárlabda válogatott, illetve a Denver Nuggets NBA-s csapatának centere. Két elődöntő után a helyosztó mérkőzések következtek.


Elődöntő:

KK Buducnost (Bosznia) - Félegyházi TSI 68 : 54
(18:10, 22:16, 9:15, 19:13)

FTSI: Gémes Kristóf 23/3, Huszka Bendegúz 14, Bozóki Márton 7, Kis-Czakó Máté 2, Kincses Barnabás 2, Szeri Gábor 2, Német Donát 2, Zsigó Barnabás 2, Nemes Bence -, Koncz Gábor -, Lőrincz Barnabás -. Edző: Simon Zoltán

Első meccsünket a számunkra teljesen ismeretlen boszniai Bljeljina település sztárcsapatával, a KK Buducnost-tal játszottuk. Jó kiválasztás folyik ellenfelünknél, ezt ahogyan beléptek a csarnokba mindannyian megjegyeztük. Az igazi meglepetés azonban a meccs közvetlen kezdetén ért minket: a szervező jelezte, hogy ezen a napon a mindenkori házigazda ország szabályaival játszunk, vagyis a „Pick játék” nem engedélyezett.

Érzékenyen érintett minket a hír, hiszen támadójátékaink szinte kivétel nélkül erre épülnek. No de ez van, alkalmazkodnunk kellett azonnal az új játékrendszerhez. Így volt lehetőségünk nosztalgiázni egy kicsit, hiszen nem is oly régen, még pár éve mi is ezeken a játékrendszereken nőttünk fel. Első támadás, időkérés: fiúk, első passz után befutás, rotáció, izoláció, 1:1 kiosztással, shot…

Sajnos azonban mindez nehezebben alakult, mint gondoltuk, így a félidőben 40:26-os állásnál szinte reménytelennek tűnt a feltámadásunk. A félegyházi legények azonban hittek magukban és szép lassan, de sikerült faragniuk a hátrányt (30. perc 49:41 ), de ennél többre ezen a napon már nem futotta. Végül maradt a félidei 14 pont mínusz, viszont hozzáállásból maximálisan teljesítettek.
 

Mérkőzés a 3. helyért:

Félegyházi TSI – KK Osijecki Sokol (Horvátország) 56 : 49 
(15:8, 13:9, 18:11, 10:21)

FTSI: Gémes Kristóf 17/3, Bozóki Márton 13, Huszka Bendegúz 11, Kincses Barnabás 8/6, Szeri Gábor 5/3, Német Donát 2, Kis-Czakó Máté -, Zsigó Barnabás -, Nemes Bence -, Koncz Gábor -, Lőrincz Barnabás -. Edző: Simon Zoltán

Az elődöntő alapján a következő, egyben helyosztó mérkőzésünk sem tűnt egyszerűbb feladatnak. A horvát fiúk sem nőttek alacsonyra, és a technikájuk is megvolt a játékhoz.

Az előző meccshez képest azonban annyi változás történt, hogy megbeszéltük az ellenfelünk edzőjével, hogy mivel mindkét csapat játssza a labdás elzárásokat hazája bajnokságában, itt is alkalmazhassuk.
Felszabadultan, olykor kifejezetten tetszetős kosárlabdát játszva egyre csak növelni tudtuk előnyünket, amely a 28. percben már meghaladta a húszat. A horvát fiúk egyik erősségét, a gyors-indításos játékot meg tudtuk időben állítani, a két meghatározó játékosukat pedig besegítésekkel teljesen kivonni a pontszerzésből, így az utolsó negyed pontszegényebb játékától függetlenül magabiztos győzelmet arattunk, amellyel megszereztük a torna harmadik legjobb csapatának járó bronzérmet és kupát.

A rendezvény több célt is szolgált számunkra. Egyrészről jót tett a Régiós döntő felkészülésében, másrészről tovább tudtuk öregbíteni Kiskunfélegyháza kosárlabdaéletének hírnevét határon túl is, immáron egy újabb országgal bővülve.


Következő mérkőzés: U16-os fiú Régiós Döntő

Ideje: 2017. január 14-e vagy 15-e, a pontos helyszín később derül ki.


Simon Zoltán
     edző
 




 

Kövessen minket a Facebookon is!