Kultúra 2016. december 30. 07:30

Szívesen jön, hiszen szertettel fogadják Félegyházán

Képgaléria
Szívesen jön, hiszen szertettel fogadják Félegyházán
Ahogy az lenni szokott, Rákász Gergely nem egy hagyományos koncerttel lépett a félegyházi közönség elé. Párbeszédet is folytatott közönségével. Elsősorban Mozartról, akinek 260. születésnapjára emlékezett briliáns művei, egyénisége, alkotói munkája idézésével. Az orgonaművész koncertje során Beethoven, Bach és Liszt Ferenc műveivel erősítette előadói estjének érzelemvilágát, amely a szépséget, a bölcsességet és az erőt volt hivatott sugározni a művelődési központ nagytermét megtöltő zeneszerető közönségnek december 29-én.

– Ez egy régi barátság Félegyházával, és a régi barátságot illik ápolni. Mintegy húsz esztendeje annak, hogy először adtam koncertet itt. Szeretettel fogadott a város, és én minden alkalommal szívesen jövök – mondta Rákász Gergely hangversenye előkészületében.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell mindenhová mennem. Azokat a meghívásokat fogadom el, ahol szívesen látnak. Az én karrieremben emblematikus hely Kiskunfélegyháza. Amikor 2005-ben hazajöttem Amerikából, akkor fel kellett tennem a kérdést magamnak, hogy hol van nagyobb értéke a munkámnak. El kellett dönteni, hogy Amerika egy nagyvárosának elegáns koncerttermében adok előadást 2000 embernek - ahol évente egy vagyok a kétszáz fellépő között -, vagy idehaza egy-egy kisvárosban, ahol a 10 klasszikus koncert közül az egyiket én adhatom. Ez számomra nagyobb érték. Lehet, hogy itt csak kétszázan ülnek a teremben, de egészében úgy gondolom, hogy nagyobb érték keletkezik – tette hozzá az orgonaművész.

 

H. S.

 



 

Kövessen minket a Facebookon is!