Sport 2016. december 30. 15:30

Az idei év munkáját értékelték a Koppányok

Képgaléria
Az idei év munkáját értékelték a Koppányok
December 29-én tartotta évértékelő gyűlését, egyben karácsonyi ünnepségét a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a Fürdőszállóban. Dinnyés Gyula köszöntötte a tagokat és hozzátartozókat. Elmondta: rendkívül jól sikerült a közelmúltbeli vérfrissítés, hiszen tehetséges íjász, és kiváló emberi tulajdonságú új tagokkal bővült a Koppány család. Jelképes tárgyjutalomban részesültek az egyesületet versenyein legkiválóbban képviselő tagok: Horváth Katica, Csáki Laura, Szeibert Imre, Keserű Szilvia, Szólya Imre. Az észrevételek, javaslatok után közös vacsora várta a Koppány-tagokat.


A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület hetedik éve működik Kiskunfélegyházán. Az egyesület célja a hagyományőrzés, a hagyománytisztelés, az íjászat népszerűsítése.

Az egyesület tagjai 2016-ban összesen 35 íjászversenyen vettek részt, az országos bajnokságokon, a Suli Íjász Bajnokságon, valamint az Íjász Európa Bajnokságon is megállták a helyüket. A versenyző tagok 28 arany, 37 ezüst és 28 bronzérmet szereztek idén. A Suli Íjász Bajnokságon egy ezüstérmet szereztek, ami a diákolimpiával azonos súlyú. Az Országos Bajnokságon egy tag bronzérmmel térhetett haza. Két versenyző másod, egy pedig harmadosztályú íjászsportolói minősítést ért el.

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a 2016. évi Dél-Alföldi Régiós Verseny Sorozat mindegyik állomásán részt vett, nemcsak versenyzőként, hanem főszervezőként is. Erről a sorozatról szerénytelenséggel is el lehet mondani, hogy 3 év alatt az ország legkiválóbb versenysorozata lett.  

2016. február 28-án került sor a Koppányok 30. versenyére a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban, április 17-én egy családias hangulatú versenyt rendeztek a Dinnyés tanyán, valamint a DAR versenysorozat befejező állomásának a kiskunfélegyházi Parkerdő adott helyet szeptember 11-én.

Az íjászok nemcsak a megmérettetéseken öregbítik Kiskunfélegyháza és az ország hírnevét, hanem aktív részesei a hagyományőrző és a városi rendezvényeknek is. Rendszeresen bemutatókat tartanak, és lehetőséget biztosítanak az íjászat megismerésére, kipróbálására.

2016-ban az egyesület tagjai május 1-jén a Parkerdőben a majálison, május 28-án a Platán utcai Általános Iskolában, valamint a  Dél-100 Kft családi napján, június 4-én, a Kossuth-városi Juniálison, és október 16-án, a Lakótelepi napokon biztosítottak lehetőséget az íjászat megismerésére és kipróbálására.

Idén sem maradt el a minden év augusztus 20-án megtartott íjászbemutató és lövetés, amikor az egyesület egy teljes napra történelmi életképet varázsolt a Petőfi térre.

Az íjászok életében fontos a közösségépítés, a közösségi élet kialakítása, a barátságok, a kapcsolatok ápolása. Ezért a Koppányok a jó hangulatú edzéseken kívül rendszeresen szerveznek csapatépítő, szabadidős programokat, családi napokat.

Az egyesület tagjai együtt vettek részt a Lovasíjász című film mozis vetítésének szervezésében, kirándulást szerveztek Erdélybe, az Őrségbe és Ausztriába, részt vettek a Nyílzáporon és két jurtával a Kurultájon.

Az egyesület különös figyelmet fordít környezete rendben tartására, a Fürdőszálló megóvására. Idén is egy tavaszi és egy őszi hétvégét szánt az épület és környezetének rendezésére. 

A jövő évi terveikben szerepel 3 fő edzői továbbképzése. Február 26-án, a KÉSZ Arénában megrendezendő 33. verseny, áprilisban a Dinnyés tanyán tartandó verseny, szeptember 10-én a Parkerdőben rendezendő Történelmi DAR VS döntője állít feladatokat a Koppányok elé. A nyáron egy hetes íjásztáborban vesznek részt, ahol edzők segítségével tovább csiszolják az íjásztudásukat.

Tervek szerint elsősorban a régió sorozatait tartják szem előtt, úgy a történelmi, mint a 3D szakágban.  Az OB-n való szereplést is fontosnak tartják.

Ezúton kíván az egyesület tagsága minden szurkolójának, segítőjének, támogatójának, városlakónak boldog új esztendőt!


Dinnyés Gyula


 

Kövessen minket a Facebookon is!