Helyi hírek 2016. december 31. 14:30

A félegyháziak szívében Petőfi örökké él

Képgaléria
A félegyháziak szívében Petőfi örökké él
Kiskunfélegyháza december 31-én minden évben megemlékezik a költőóriás, Petőfi Sándor születéséről. A hagyományoknak megfelelően délelőtt a költő szülőházánál helyezték el a tisztelet koszorúit a város vezetői, a civil szervezetek, a pátok képviselői és Félegyháza polgárai.


Petőfi Sándor születésének 194. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség a könyvtárban irodalmi délelőttel folytatódott, ahol Csányi József polgármester így fogalmazott megnyitójában:

1849. július 31-én, Fehéregyháza határában tűnt el e nemes lélek. Hogy halála is erre a napra esik e, az máig talány. Ami viszont biztos, hogy Petőfi szívünkben örökké él, hiszen itt áll az a ház, melynek udvarán legszebb gyermekéveit töltötte. Itt áll az egykori mészárszék is, amely a család felemelkedését hozta, és megváltoztathatatlanul előtte áll a hős költő szobra, karjával büszkén mutatva a városra.

A köszöntő után, irodalmi délelőtt keretében Juhász István tanár úr, Kiskunfélegyháza díszpolgára tartott előadást „Amikor Petőfi boldog volt...” címmel.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!