Helyi hírek 2014. május 31. 14:13

Felnőttkorban a Kossuthvárosi Óvoda

Képgaléria
Felnőttkorban a Kossuthvárosi Óvoda
Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte május 31-én a Kossuthvárosi Óvoda. Az ünnepségen Csernus Krisztina a Napköziotthonos Óvoda vezetője és Jankovszki Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte az intézmény egykori és jelenlegi dolgozóit, az apróságokat és szüleiket. Az óvodások színes produkciókkal kedveskedtek a jubiláló intézmény nevelőinek és a vendégeknek.

Kiskunfélegyházán 1974 augusztus 20-án avatták fel a város első, óvodának épült intézményét. Akkor még Petőfi Sándor nevét viselte a városrész, ahol nagyon sok fiatal telepedett le. Az óvodába ekkor 118 apróságot írattak be, nevelésükről , felügyeletükről 4 csoportban 7 óvónő és 6 technikai dolgozó gondoskodott. Az új óvoda különleges adottsága volt, hogy minden csoporthoz külön mosdó és önálló öltözőhelyiség tartozott. De más szempontokból is korszerűnek bizonyult, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a tervezésbe bevonták dr. Hévízi Istvánné óvodavezetőt is.

Az óvoda az évek során sokat változott. Az olajfűtést felváltotta a központi fűtés, szép parkot, udvart és játszóteret alakítottak ki. A nevelőmunka már az induláskor is magas színvonalú volt, és ezt a mai napig sikerült megőrizni – mondták el beszédeikben a jubiláló intézményt köszöntők.
 
H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!