Helyi hírek 2017. január 3. 13:30

Főállású sportorvosa van Félegyházának

Főállású sportorvosa van Félegyházának
Mint arról október közepén beszámoltunk, átmenetileg dr. Szabó Ildikó látta el a sportorvosi szakrendelést Kiskunfélegyházán. A szentesi doktornő szerződése szeptember elsejétől október 31-éig szólt. S bár a sportorvosi szolgáltatás biztosítása nem önkormányzati feladat, a város nem akarta magára hagyni azt a mintegy 1200 aktív sportolót, akinek nehézséget jelentene más városokban igénybe venni ezt az ellátást. Ezért nyár óta kereste a városvezetés a megoldást. Mostanra megszületett a megoldás: dr. Szabó Ildikó látja el a sportorvosi teendőket Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok Orvosi szobájában, a Kossuth utca 35. szám alatt.


Bejelentkezés, időpont-egyeztetés munkanapokon:

7.30-11.30 között

Telefon: 30/ 740-6617 vagy 63/311-372

Rendelési idő: Hétfőn 15 órától 18 óráig (csak előzetes bejelentkezés alapján!)

A vizsgálat menete:      

A sportorvosi szűrés során egy megjelenéssel megtörténik az anamnézis felvétel, a testsúly-, testtömeg-, vérnyomás-mérés, a fizikális vizsgálat, az EKG-, látás és színlátás vizsgálat, valamint a sportorvosi igazolás kiállítása, amennyiben az alább felsorolt dokumentumok is a rendelkezésre állnak:

  • Kitöltött és szülő által is aláírt sportolói kérdőív

(kérik, hogy figyeljenek a kérdőív végén található „Igen válaszok részletezése” című kérdésre is. Itt kell leírni például, hogy miért feküdt kórházban, milyen sérülése volt, vagy milyen kezelt betegsége van.)
 

  • TAJ (eredeti, másolat vagy telefonnal lefényképezett)
     
  • korábbi komolyabb műtétekről (pl. ízületi vagy csont műtét), illetve gondozott betegségekről (pl. asztma, szívzörej) lelet másolat
     
  • meghatározott sportágakban kiegészítő vizsgálati leletek (pl. szemészet, ortopédia)


Amennyiben ezek nincsenek a sportolónál, akkor azt egy másik alkalommal pótolni kell és addig nem adható ki érvényes sportorvosi engedély!

 

Az ellátás díja: 18 év alatti sportoló esetén: 1000 Ft/alkalom

                        18 év feletti sportoló esetén: 2000 Ft/alkalom.
 

A sportorvosi vizsgálat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehetséges.

Ha valaki nem tud elmenni, a lefoglalt időpontot le kell mondani!

Tekintettel a hatalmas sportolói létszámra az előjegyzési idő minimum 2 hét.

Soron kívüli vizsgálatnál (ha ennél sürgősebben szükséges) a díj - a fent megjelölt vizsgálati díjon felül - 5000 Ft. (Ez az Országos Sportegészségügyi Intézet által előírt összeg.)

Lehetőség van sportorvosi vizsgálatra dr. Szabó Ildikó rendelőjében is Szentesen, a Klauzál utca 6. szám alatt. Ebben az esetben is bejelentkezés szükséges a fenti telefonszámok valamelyikén.
 

További információ: szentes-vivamed.hu/vizsgalat.htm

A sportorvosi kérdőív letölthető a szentes-vivamed.hu/letoltsport.htm helyről, vagy az osei.hu-ról.





 

Kövessen minket a Facebookon is!