Helyi hírek 2017. január 3. 20:00

Elősózza az utakat a KVI

Elősózza az utakat a KVI
Ma (január 3-án, kedden) reggel a KVI munkatársai átsózták a város főbb útvonalait, azok átjáróit, továbbá a kerékpárutakat, este 20 órától pedig ismét utcára vonulnak a gépek, hogy elvégezzék a fontosabb útvonalak elősózását – mondta el Rádi Rudolf, a KVI műszaki vezetője.


A városvezetés kérésére új gyakorlatot honosított meg a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény, miszerint az időjárás-előrejelzés alapján szükség esetén megelőző jellegű síkosság-mentesítést végeznek a városban. Mivel január 4-ére, szerdára, két-három centiméteres havat jósolnak a szakemberek, még kedden este elvégzik a preventív sózást.

Rádi Rudolf hozzátette: amennyiben a hétvégén újabb havazás érkezése valószínűsíthető, úgy csütörtökön, vagy pénteken este folytatják a munkát. Ilyenkor több tonna útszóró sót, az átjárók és járdák szórásához pedig környezetbarát síkosság-mentesítőt használnak a KVI munkatársai. A sószóróval felszerelt egy nagy és három kistraktort három darab kisteherautó szolgálja ki, és összesen mintegy 14-15 ember dolgozik a téli éjszakában annak érdekében, hogy reggel biztonságban induhassanak munkába, iskolába a félegyháziak.





 

Kövessen minket a Facebookon is!