Helyi hírek 2017. január 5. 14:30

Hamarosan megépül a város első szabadtéri edzőparkja

Képgaléria
Hamarosan megépül a város első szabadtéri edzőparkja
Szabadtéri edzőpark lesz Félegyházán. A projekt megvalósítására még a nyáron nyújtott be pályázatot az önkormányzat, amelynek sikeréről az év első napjaiban érkezett értesítés. A döntést az értékelő bizottság javaslata alapján a nemzeti fejlesztési miniszter hozta meg. A nyertes pályázat megvalósításához nem kell önkormányzati önerőt társítani – tudtuk meg Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezetőtől.


– A megnyerhető legnagyobb sportpark valósul meg Félegyházán, több mint 150 négyzetméteren, legalább 15 sporteszközzel. A végezhető gyakorlatoknak szinte csak a fantázia szab határt, lehetőség lesz itt húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom és hátizom erősítésre, létramászásra, lépcsőzésre, függeszkedésre, és lesz párhuzamos korlát is. A sérülések kockázatát a park gumírozott burkolata csökkenti minimálisra – tette hozzá az önkormányzat munkatársa.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a városvezetés azért szorgalmazta a pályázat benyújtását, mert Félegyházán is nagy igény mutatkozik felnőtt játszóterekre, ahol bárki ingyen, kulturált körülmények között, a sérülés kockázatát kerülve sportolhat.

Az első (de a városvezetés reményei szerint nem az utolsó) félegyházi edzőpark méltó helyen, a Horváth Zoltán utcai parkban épül meg hamarosan, ahol nemrégiben teljesen megújult a zöldfelület, és új parkolók is épültek.

Gyuricza Gergő elárulta azt is, hogy az önkormányzat szeretné más városrészekben is megteremteni ezt a lehetőséget, így például a Vasas sporttelepen is tervezik hasonló szabadtéri edzőpark kialakítását, ugyancsak pályázati forrásból.




 

Kövessen minket a Facebookon is!