Program 2014. május 31. 15:52

Trianonra emlékezik Kiskunfélegyháza

Trianonra emlékezik Kiskunfélegyháza
Az 1920. június 4-i trianoni békediktátum 94. évfordulója alkalmából tartanak városi megemlékezést június 4-én, 17.30-kor a Magyarok Nagyasszonya szobránál az Ótemplom előtti téren.

A Nemzeti Összetartozás jegyében tartandó megemlékezésen Mindák József a Constantinum Nevelési- Oktatási Intézmény igazgatója emlékezik a magyarság egyik legnagyobb nemzeti tragédiájára. Az emlékműsorban közreműködik a Cantati Giovanni kamarakórus, Sövény Tibor, Varga Mihály és Kiss Ákos Jenő dalénekes. Az előadásokat követően a résztvevők elhelyezik az emlékezés koszorúit.

Magyarország 1920. június 4-én, 94 évvel ezelőtt írta alá a Trianon kastélyban az I. világháborút lezáró békét. A trianoni békeszerződés gazdasági-társadalmi hatásait tekintve a magyar történelem legsúlyosabb tehertétele volt. A békeszerződés értelmében ugyanis az ország elvesztette területének és lakosságának több mint kétharmadát. A Nemzeti Összetartozás Napján nem csak a trianoni békediktátumra emlékezünk, hanem arra a hatalmas erőfeszítésre is, hogy a magyarság újra megtudott erősödni, és büszke nemzetként állt és áll a történelem viharaiban.

Kövessen minket a Facebookon is!