Helyi hírek 2017. február 8. 07:30

Az „Év mestere” Rőfi Géza

Képgaléria
Az „Év mestere” Rőfi Géza
A Kunplast-Karsai Zrt. kiskunfélegyházi üzemében az elmúlt évet értékelő összejöveteleken kitüntető címekkel, jutalommal és elismerő oklevelekkel köszönik meg a legjobb teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját. A legrangosabb díj az aranygyűrű, amelynek adományozásáról a holding vezérkara és szakértői döntenek. Az „Év mestere” címet viszont az érdemli ki, akit a munkahelyi közösségek terjesztenek fel. Rőfi Géza már birtokosa az aranygyűrűnek, viszont a gyár kollektívája úgy gondolta, hogy segítőkészsége, szakértelme okán idén az „Év mestere” kitüntetésre is őt javasolják.


– A díj azoknak a munkatársaknak ítélhető oda, akik az adott évben kiemelkedően magas színvonalon végezték munkájukat, segítették új munkatársaik beilleszkedését, folyamatosan fejlődtek, képezték önmagukat és munkatársaikat is. Rőfi Géza 2007 óta dolgozik vállalatunknál elektronikai műszerészként. A műszerész feladatokat lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel végzi, emellett a villamosipar szinte minden területén rendelkezik ismeretekkel, amiből kifolyólag sok olyan problémát is megold, amely túlmutat a feladatkörén. Aktívan részt vesz a gépfelújításokhoz kapcsolódó munkák minden egyes fázisában, az elektromos szekrény építésétől a vezérlő program írásáig, foglalkozik a régi, korszerűtlen részegységek kiváltásával, azok géphez illesztésével, valamint jelentős részt vállal az új fejlesztésű, gyártást segítő célkészülékek megalkotásában. Rendkívül nyitott az új technológiák felé, szabadidejében sok más tevékenység mellett  foglalkozik a PLC programozással – nyilatkozta a kitüntetett munkatársról Alter Róbertné vezérigazgató.

Géza megtisztelőnek érezte és örült az újabb kitüntető címnek, de úgy fogalmazott, hogy ő csak teszi a dolgát, és örül annak, ha minden működik, megjavítja a gépeket, hogy folyamatos legyen a termelés. Bár nem tarozik a munkakörömhöz az ügyeleti munka, de azt is bevállalom gyakran. Egyszerűen szeretek dolgozni. Egyedül persze nem tudok mindent megoldani, de szerencsére a kollégáim nagyon sokat segítenek. Az tetszik a munkámban, hogy meg tudok valósítani valamit, ami utána hosszú időn keresztül üzemképessé válik, amivel segíthetem a termelést – tette hozzá szerényen.

A Kunplast idei évzáró rendezvényén Kunplast Aranygyűrűt vehetett át: Ács Zoltán, Farkas Róbert, Jaksa János és Papp Lajos. Az Év Menedzsere-díjat Horváth Péter humánpolitikai csoportvezető vehette át.

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!