Helyi hírek 2017. január 9. 17:00

Megújult környezetben fogadja látogatóit a Kiskunfélegyházi Strand és Uszoda - videóval

Képgaléria
A városi stand és uszoda régi-új bejárati épületét vehették birtokba január 9-én a félegyháziak. A mintegy 200 millió forintos beruházást – amelyet önerőből valósított meg a város – Csányi József adta át ünnepélyes keretek között az úszni és fürdőzni vágyóknak, valamint az intézmény dolgozóinak. Nyitás előtt a nemzeti színű szalagot a polgármester a kivitelezést végző Előszer Kft. ügyvezetőjével, Seres Józseffel közösen vágta át, megnyitva a lehetőséget újra a fürdőzésre, úszásra vágyóknak. A megújult bejáratot elsőként Magosi Ottó, az uszoda régi törzsvendége lépte át.


– Nagyon tetszik, sokkal szebb, kényelmesebb a réginél. Nem beszélve arról az örömről, hogy végre elférünk az öltözőben. Korábban öltözködés közben 10-12-en szorongtunk szűk helyen. Itt tágas a tér, mindenki külön kabint használhat, és a hajszárítók is kellő számban állnak rendelkezésre – mondta el Magosi Ottó mielőtt „vízre szállt” az úszómedencében.

A beruházás átadásakor Csányi József polgármester elmondta: – 2015 tavaszán elindítottuk a „Félegyháza újjáépül” programot, amelynek fontos eleme volt a strand és uszoda rendbetétele, megújítása. Ennek keretében most egy olyan felújítást tudtunk megvalósítani – mintegy 220 millió forintos önkormányzati beruházással – amellyel régi hiányosságot pótolunk. Eddig nem volt a strandon megfelelő mennyiségű öltözőszekrény, vizesblokk és hajszárító. Ezek a hiányosságok most megszűntek. Fontosnak tartottuk azt is, hogy megfelelő fogadótéret alakítsunk ki. Bakó Imre vállalkozó közreműködésével a belső- és külső vendéglátás is megoldott. Kialakítottunk tereket egyéb szolgáltatási lehetőségeknek is, amelyeket remélhetően hamarosan igénybe vesznek fodrászok, kozmetikusok, szolárium-üzemeltetők és egyéb vállalkozások. Szeretnénk elérni azt is, hogy a régi Atlasz Klub helyén is egy egészségmegőrző centrum alakuljon ki.

Félegyháza ezzel a termálfürdővel egykor olyan lehetőséget kapott, amellyel az emberek gyógyulását, egészségmegőrzését lehet segíteni. Ezt az adottságot szeretnék kiteljesíteni. Ennek érdekében már a további tervek is megfogalmazódtak. A strandon sok olyan terület van, amelynek kialakítására, fejlesztésére gondot fordítunk. Szükség lesz egy „szaunavilág” kialakítására is. De szeretnénk új medencét, a gyerekeknek pedig új csúszdát építeni a közeljövőben.

A Fürdőszálló és a régi törökfürdő épületének felújításáról sem mondtunk le. Ez nagy kihívást jelent az önkormányzatnak, de az elkövetkezendő időszakban kidolgozzuk azt a koncepciót, amelynek alapján 5-10 éven belül megvalósíthatjuk elképzeléseinket – tette hozzá a polgármester.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!