Program 2017. január 18. 13:30

Ünnepi programok a Magyar Kultúra Napján

Ünnepi programok a Magyar Kultúra Napján
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényeire.


Program:

Január 19., csütörtök 17 óra – Hattyúház
 

ÉLŐTÁRLAT - Gubcsi Lajos galériája Félegyházán.  A Magyar Művészetért kortárs alkotóitól. Köszöntőt mond: Csányi József polgármester.

A kiállítást dr. Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj Kuratóriumának elnöke nyitja meg.

Közreműködnek a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai: Varga-Fekete Viola és Varga-Fekete Zsófi.

A kiállítás március 3-áig látogatható.


Január 20. péntek 16 óra – Kiskun Múzeum díszterme

"Köszönettel igazgató úr...". 110 éve született dr. Mezősi Károly tanár, iskolaigazgató, helytörténeti- Petőfi- és Móra-kutató, múzeumigazgató értékmentő életútját bemutató kiállításmegnyitója.

A vendégeket köszönti, és a kiállítást ajánlja: Mészáros Márta múzeumigazgató. A kiállításmegnyitó után 16.45-kor az emlékezés virágainak elhelyezése az Ótemplomkertben, dr. Mezősi Károly emléktáblájánál.

 

Január 20., péntek – Hattyúház

14 óra - Himnuszmondó verseny
a középiskolák tanulóinak részvételével.

17 óra - Ünnepi műsor a magyar kultúra napja alkalmából

Köszöntőt mond: Csányi József polgármester.

Közreműködik: a Szent Benedek Iskola PG Tagintézményének Karinthy színjátszó csoportja, a Széljáró Balladás együttes és a Himnuszmondó verseny helyezettjei.

 

„Ne legyen kultúra magyarság és magyarság kultúra nélkül.” (Kodály Zoltán)




 

Kövessen minket a Facebookon is!