Helyi hírek 2014. május 31. 17:25

Haverok, buli… diákmunka

Képgaléria
Haverok, buli… diákmunka
Szeretnél-e dolgozni a vakáció alatt? Körkérdésünkre a tinik igennel válaszoltak, de tudják, hogy nem elég a szándék. Azzal is tisztában vannak, hogy egy adatlap kitöltése még nem munkaszerződés, és sok negatív tapasztalatról hallottak már, korábbi évek diákmunkásaitól.

Dorina (19)

Egyelőre nézegetem a lehetőségeket, nem sok van belőlük. Legszívesebben egy fagyizóban vállalnék diákmunkát, de nem 1-2 hétre, hanem akár egész nyárra. Ha ez összejönne, akkor nem sok idő marad, de talán jut idő a családommal egy-két kirándulásra, a barátokkal mozira, bulira. Szeretnék megnézni néhány fesztivált is a környéken, ha ezt a munkabeosztásom megengedi.

Márk (16)

Úgy terveztem, hogy mindenképpen vállalok diákmunkát, konkrétan szilvaszedést. Előtte még a családommal Gyulán töltünk el 2 hetet, rokonoknál, és 1 hetet a Balaton partján. A munka mellett belefér még a nyárba sok itthoni olvasás és buli, strandolás is.

Regina (17)

Egy gyárban szeretnék dolgozni a nyáron, s remélem, összejön. Diákszervezet és ismerős is kell hozzá, így nincs olyan veszély, hogy a végén nem fizetnek. Otthon is dolgozom, de ez inkább kikapcsolódásnak számít: lovaglás, lóápolás. Családunk fürdőzést tervez, rokonlátogatást, és szeretnék 1 hetet a barátaimmal tölteni a Balatonon.

Zsanett (17)

Egész nyáron dolgozni szeretnék, de nem könnyű megbízható helyet találni. Ahogy máskor is, anyukám segítségével sikerül, egy savanyítóban csomagolni fogok. Hétvégenként pedig, kikapcsolódásként, buli a barátokkal, esetleg néhány napot eltöltünk a Balatonnál.

Dominika (18)

Érdekelne diákmunka, ott tartok vele, hogy keresem a helyet egy-két hónap időtartamra. Augusztus pedig a bulik hónapja, irány Csongrád, Szeged. Tervezek ezeken túl még néhány napot a baráti körrel is eltölteni, talán a Mátrában, vagy a Balatonon.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!