Helyi hírek 2017. január 17. 07:30

Regionális húsipari verseny házigazdája volt a Mezgé

Képgaléria
Regionális húsipari verseny házigazdája volt a Mezgé
A húsipari szakmunkások versenyét a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanvágóján tartották meg január 11-én. A leendő húsipari szakmunkásoknak elsőként elméleti felkészültségükről kellett számot adni. Ez után következett a sertésvágás, a feldolgozás és a késztermék-készítés. A szakmai vetélkedő győztese a szegedi Kocsis Márk lett, a kiskunfélegyházi Sallai Zoltán a második helyezést érte el. Harmadik legjobbként Katona Zoltán (Szolnok), negyedikként Kecskés Patrik (Szolnok), ötödikként Milák Dávid (Kiskunfélegyháza), hatodikként Holló Gyula (Budapest) végzett.


– A kiskunfélegyházi Mezgé tanulói rendszeresen eredményes szereplői az országos versenyeknek, amelynek tavaly rendezői is lehettek. A regionális versenyeket minden évben a felkészülés jegyében tartják meg annak érdekében, hogy a tanulók megismerkedjenek a feladatokkal, és szokják a versenyszellemet – mondta el Rózsa Pál igazgató.

A direktort a verseny apropóján a szakma népszerűségéről is faggattuk.

– Sajnos nem divat mostanában szakmunkásnak lenni. Pedig a húsipari termékgyártó szakma jó elhelyezkedési és kereseti lehetőséget biztosít napjainkban Magyarországon, de külföldön is szívesen fogadják a felkészült szakembereket. Keresettségüket jelzi, hogy a cégek képviselői megjelennek már a szakmunkás vizsgákon is, keresik a jó munkaerőt, és ajánlatokkal is élnek. Hiányszakma lévén, ösztöndíjat is kaphatnak tanulóink. Egy jól tanuló diák körülbelül 50 ezer forintot is hazavihet havonta. Bízunk benne, hogy ezek a lehetőségek egyre jobban felkeltik a fiatalok és szüleik érdeklődését – tette hozzá Rózsa Pál. 

 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!