Helyi hírek 2017. január 12. 11:30 Forrás: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Jégre lépni tilos!

Jégre lépni tilos!
Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a jelenlegi időjárási viszonyok következtében kihelyezte a kezelésébe tartozó holtágak, medrek közelében a "Jégre lépni tilos" feliratokat.


A kialakult jegesedési folyamatra figyelemmel az Igazgatóság a működési területét illetően haladéktalanul intézkedett a Magyar Állam tulajdonában, ATIVIZIG vagyonkezelésébe tartozó holtágak és medrek megközelítését biztosító útvonalakhoz, vagy a holtágak, medrek környezetéhez, jól látható helyen "Jégre lépni tilos" felirat, illetve tábla kihelyezése iránt a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól szóló 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet vonatkozó rendelkezéseire (5.§) való figyelemvelhívás érdekében.
 

A nevezett jogszabály az alábbiak szerint rendelkezik:

  • A szabad vizek jegén tartózkodni azokon a helyeken szabad, amelyek nem esnek tiltó rendelkezés alá.
     
  • A szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog.
     
  • Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni: éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel a biztonságos munkavégzés kivételével, kikötők és veszteglőhelyek területén, folyóvizeken és azok mellékágain.
     
  • A második és harmadik pontban meghatározott feltételek és tilalmak nem vonatkoznak a folyókon kialakult jégtorlaszok megbontását - jégkár megelőzése vagy elhárítása céljából - végző szakszemélyzet tevékenységére.





     

Kövessen minket a Facebookon is!