Helyi hírek 2017. január 12. 19:10

A belga nagykövet asszonyt fogadták a városházán - videóval

Képgaléria
Marie-France André belga nagykövet asszonyt január 12-én a városháza dísztermében fogadta Csányi József polgármester és a városvezetés. A polgármester a díszterem bemutatása után bemutatta a vendégeknek Kiskunfélegyházát. Szólt a gazdasági, oktatási és kulturális életről. Bemutatta az ipari parkot és annak fejlesztési terveit. A nagykövettel együtt a megbeszélésen jelen volt Ránky Edit, a Vallon Régió és Brüsszel Főváros Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának vezetője, valamint dr. Nagy Béla, a Flamand Régió Gazdasági és Kereskedelmi Irodájának vezetője is. Ők a belgiumi gazdasági kapcsolatok megteremtésének lehetőségeiről tájékoztatták vendéglátóikat.


A nagykövet asszony így összegezte látogatásának tapasztalatait: - Nagy örömömre szolgált, hogy eljöhettem Kiskunfélegyházára. Az itteni emberek nagyon barátságosak és rendkívül motiváltak. Ez a motiváció sokat segíthet a további kapcsolatok kialakításában.

Egy nagykövetnek az a feladata, hogy a két ország közötti kapcsolatokat erősítse, javítsa. Mi nagykövetek Budapesten működünk, de nagyon fontos számomra, hogy vidéken is megismerjük az embereket és feltárjuk az üzleti, és egyéb kapcsolati lehetőségeket.

A Félegyházán szerzett tapasztalataimat továbbítom Brüsszelnek, és bízom abban, hogy ennek pozitív hatása lesz. Emellett biztatok mindenkit, hogy látogasson el ebbe a szép, kellemes városba.  

Az elmúlt időszakban több ország nagykövetét is vendégül látta Kiskunfélegyháza. Ezeknek a találkozóknak a hasznosságáról így nyilatkozott Csányi József a megbeszéléseket követően: - Fontosnak tartjuk a város értékeinek bemutatását, népszerűsítését Európában, a világ országaiban. Világosan kell látni azt is, hogy értékeink megőrzéséhez szükséges a helyi gazdaság jó működése. Éppen ezért 2014-től az egyik fő szempontnak tekintjük azt, hogy Félegyháza gazdaságát megerősítsük. Ezt két módon látjuk megoldhatónak. Az egyik az, hogy az itt levő vállalkozásokat mindenben támogatjuk annak érdekében, hogy helyben maradjanak és fejlődjenek. Ugyanakkor próbálunk lehetőséget keresni arra is, hogyan tudnánk az általuk előállított termékeket exportálni. Mindemellett továbbra is keressük a potenciális befektetőket – tette hozzá a polgármester.

s. r.

Fotó: Kürti László



 

Kövessen minket a Facebookon is!