Kultúra 2017. január 18. 15:30 Forrás: Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.


Bohócdoktor Rajzpályázat - 2017

A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor programja az “Én Bohócdoktorom” címmel alkotói pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy az ifjúság körében az egészséges életmódot és a pozitív gondolkodást népszerűsítse. A pályázók a gyógyítás, betegség, gyógyulás, optimizmus témájában mutathatják be alkotásaik révén ötleteiket és gondolataikat, megjelenítve a pályázatban a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai segítségnyújtásának fontosságát.

Az alkotói pályázaton grafikával (rajzzal, festéssel) lehet indulni. Stílusbeli vagy egyéb megkötés nincs, A4/A3-as méretű beadvány az ideális méret. Korosztályok: 8 év alatti (óvodás - kisiskolás), 8-14 éves kor közötti (iskolás), 14 év feletti (fiatal / felnőtt) életkori kategóriába kerülnek besorolásra. A pályázati anyag hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, életkorát, telefonszámát, iskolája elérhetőségét, a pályamű címét. Az elkészített pályázati anyagok postára adási határideje: 2017. február 20. Beküldési cím: Karitáció Alapítvány "Bohócdoktor Rajzpályázat 2017", 6725 Szeged, Kálvária tér 31.

Egy borítékban több pályázó pályaműve együtt is beküldhető. (A pályaművek kötelező melléklete egy, a pályázatot beküldő nevére és címére megcímzett, bélyeggel ellátott, A4-es méretű válaszboríték.)

A pályázat eredményhirdetése: 2017. március 10. A pályázat kapcsán a zsűri értékelése mellett lesz internetes szavazás is 2017. február és május között. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői értékes díjakat (tábla pc-t, könyvet, ajándék utalványokat, egyéb értékes kreatív díjakat) kapnak.

Intézményi különdíj: a díjazásban részesülő pályázók oktatási intézményei / pedagógusai között értékes különdíj kerül kiosztásra. Az alkotók a pályázatot követően a pályázati beadvánnyal küldött megcímzett válaszboríték révén kiértesítésre kerülnek.

Az alkotói pályázat teljes kiírása és az eredménye a www.karitacio.hu hivatalos oldalon érhető el. Alkotásra Fel!


*  *  *


Kecskemét Megyei Jogú Város, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a Kecskeméti Katona József Gimnázium Katona József születésének 225. évfordulója alkalmából
művészeti pályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. osztály) számára az alábbi témákban:

- A Bánk bán című dráma férfialakjaihoz kapcsolódó képzőművészeti alkotások készítése. Egy elképzelt színpadi előadás plakáttervének, vagy színpadkép-díszlettervének (min. 3 helyszínnel) vagy jelmeztervének (minimum 3 szereplőre) elkészítése szabadon választható technikával max. A/3-as méretben.

- Képregény készítése a XIII. századi Bánk bán történet alapján "A magyarok dolgai” címmel. (Egy-két mintaoldal elkészítése és a mű ismertetése, szinopszisa). A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el: Patkós László képzőművész, művészeti pedagógus, Virág Ágnes művészettörténész, Mészáros Mariann grafikus, művészeti pedagógus.

Beadási határidő: április 1-je. 

A pályázatok benyújtását a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár
postacímére kérjük: 6001 Kecskemét, Pf. 127. Az eredményhirdetés időpontja, helye: április 18-a, kedd 15 óra, Katona József Könyvtár.

Díjazás: A díjazottak könyvutalványban részesülnek és egyéb értékes program vár rájuk.

További információ kérhető: katona.tibor[at]kjmk.hu, http://bacstudastar.hu/katona-palyazat

 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva

kedd, péntek: 8-18 óráig

szerda, csütörtök: 12-18 óráig

szombat: 8-12 óráig


E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu




 

Kövessen minket a Facebookon is!