Program 2017. január 29. 09:30

I. Félegyházi Kocsmakvíz

I. Félegyházi Kocsmakvíz
Hagyományteremtő céllal indít játékos műveltségi vetélkedőt csapatoknak a Móra Ferenc Művelődési Központ. Az első alkalom február 7-én, kedden 18 órakor lesz a Korona Kávézóban. 2-6 fős csapatok jelentkezését várják 16 éves kortól. Asztalt foglalni nem szükséges, a belépés díjtalan. A győztes csapat nyereményben részesül. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik a kocsmakvízen való részvételi szándékot előre jelezni a 76 / 466 - 843 -as telefonszámon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán, hogy biztosan tudjanak helyet biztosítani.


Mi az a QuizNight és mi az a kocsmakvíz?

A QuizNight az angolszász területeken méltán népszerű pubquiz (magyarul bárkvíz, vagy kocsmakvíz) műfaj magyarországi változata. A játék -mint a neve is mutatja- alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartunk minden héten, és az itthon népszerű kvízjátékokkal szemben nem egyéni játékosok nevezhetnek, hanem csapatok versenyeznek egymással. A nyeremény jellemzően a kvíznek otthont adó szórakozóhely által biztosított értékes italnyeremény, amit a nyertes csapatok a játék végén fogyaszthatnak el. A játékba minden kötelezettség nélkül, akár a játék közepén is be lehet szállni (csupán egy csapatnevet kell kitalálni :)), így a későn érkezőknek is remek szórakozást jelent.
 

A játék eredete, a pubquiz (kocsmakvíz) műfaj

A műfaj eredeti változata egy nyilvános program, amit a legkisebb puboktól elkezdve a legnagyobb szórakozóhelyekig -kissé eltérő szabályokkal- mindenhol játszanak a világban. 


Milyen kérdésekből áll egy quiz?

A kérdéseket minden héten egyedileg állítjuk össze a legkülönfélébb témákból. Legnépszerűbb témák a történelem, alapműveltség, popkultúra, filmtörténet, sport, sorozatok/rajzfilmek, irodalom, földrajz, informatika, gazdaság stb.


Fotó: Pécsi Kocsmakvíz vetélkedő - 2014

 

Kövessen minket a Facebookon is!