Helyi hírek 2017. január 21. 20:25 Forrás: keol.hu - MTI - hir6

Olaszországi busztragédia: Kiskunfélegyházi cég autóbusza égett ki Verona közelében

Képgaléria
Olaszországi busztragédia: Kiskunfélegyházi cég autóbusza égett ki Verona közelében
A kiskunfélegyházi Pizolit Kft. autóbuszával utazott Franciaországba a tragikus balesetet szenvedett budapesti diákcsoport - derül ki abból a tájékoztatásból, amit a cég egyik alkalmazottja adott szombaton délután az MTI-nek. A totalcar.hu pedig egy fotót is közölt azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg ez a busz szenvedett balesetet Olaszországban.


A kiskunfélegyházi cég ezt írja magáról a honlapján:

"Saját járműparkunkat 28-67 fős luxusautóbuszok alkotják, de partnerkapcsolataink révén más járműkategóriában is igyekszünk az igényeket kielégíteni.

Az egyre növekvő fővárosi megrendelések miatt hoztuk létre budapesti kirendeltségünket, ahol szintén nagy tisztelettel várjuk leendő ügyfeleinket.

Emellett foglalkozunk autóbusz és egyéb járművek javításával, vizsgáztatásával."

A turisztikai szakma hagyományos évadnyitó rendezvényén 2012-ben Czakó Tibor, a Pizolit Kft. ügyvezetője vehette át az "Év Autóbuszos Személyszállítója" - Díjat.

Az MTI-ben megjelent hír szerint két főállású magyar sofőr vezette a péntek éjjel az olaszországi Verona közelében súlyos balesetet szenvedett buszt. Tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. Az nem derült ki a hírből, hogy a sofőrök kiskunfélegyháziak voltak-e. A tájékoztatást adó Pizolit Személyszállító Kft. alkalmazott szerint a Setra márkájú, 57+2 személyes autóbusz jó műszaki állapotú volt, sofőrjei régóta vezető, gyakorlott szakembereknek számítanak.


Nemzeti gyásznap lesz hétfőn

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

A kormány rendelete szombaton 18 órakor lépett hatályba.

Havasi Bertalan az MTI érdeklődésére elmondta: Magyarország lobogóját hétfőn reggel nyolc órakor vonják fel, majd eresztik félárbocra a budapesti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

 

Kövessen minket a Facebookon is!