Közélet 2017. január 21. 23:05 Forrás: keol.hu

Egymilliós adomány a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak

Képgaléria
Egymilliós adomány a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak
Beárnyékolta a kecskeméti báli szezon nyitányának tekinthető Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bál hangulatát a Four Points by Sheraton hotelben, szombaton este a gyermekeket szállító magyar busz olaszországi balesete. A bálozók egy perces néma felállással emlékeztek meg a 19 áldozatról. A báli bevételből pedig 1 millió forintot juttatnak el Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak, illetve az iskolán keresztül a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak.


Ahogyan a keol.hu tudósított róla, a bál fővédnöke dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár volt. A védnökök dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, és dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő voltak.

Az elegáns bál ezúttal is jótékony célt szolgált. A bevételből egy olyan épület alapjait kívánják letenni a kórház területén, ami egyfajta klubként, rekreációs központként működne. Amit a kórházi dolgozók szabadidejükben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenységre használhatnának.

A kecskeméti köznyelvben csak „Orvosbálként" emlegetett eseményen idén az est házigazdája Rákóczi Ferenc volt. A Four Points by Sheraton Kecskemét elegáns rendezvénytermében rendezett műsorban pedig fellépett Szabó Ádám zenész-énekes (harmonikás), valamint Gönczi Gábor és a Smile.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította. Erre való tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bálban résztvevő politikusok dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatójának köszöntőjét, majd a vacsorát követően már nem vettek részt a mulatságban, hanem távoztak a Four Points by Sheraton hotelből.





 

Kövessen minket a Facebookon is!