Kultúra 2017. január 24. 09:30

Könyvtársarok: Farsang – vízkereszttől (jan. 6.) hamvazószerdáig (márc. 1.)

Könyvtársarok: Farsang – vízkereszttől (jan. 6.) hamvazószerdáig (márc. 1.)
Fánk, álarc, jelmez, mulatság, bál, busójárás, Velence szavak hallatán egyetlen szó jut eszünkbe: a farsang.


Óvodások, kisiskolások szüleikkel együtt már biztosan gondolkodnak azon, idén milyen farsangi öltözet készüljön. Akik teljesen tanácstalanok, azok figyelmébe ajánlom Kiresné Vincze Ilona Jelmezek gyerekeknek című könyvét. A szerző kis füzetében egyszerűen elkészíthető, szépen kivitelezhető, ötletes ruhákat mutat be, melyek többségét fiúk és lányok egyaránt viselhetik.





Ha már beszereztük vagy összeállítottuk a maskarát, egy kis sminkkel tehetjük még tökéletesebbé. Karen Harvey Arcfestés című művében több mint 30 mókás, vidám vagy éppen félelmetes mintát tekinthetünk meg lépésről lépésre, könnyen követhető útmutatókkal, tippekkel, technikai leírásokkal.




Az ügyes kezű anyukákat, apukákat a maszkkészítés rejtelmeibe vezeti be Erdei Diána Velencei álarcok címet viselő kiadványa. A modellgipszből készített alapot festéssel, szalvétatechnikával, szórógyöngyös technikával díszíthetjük.




A közös munka, a farsangi bálra készülés közben kedvet kaphat a család arra, hogy elutazzon a lagúnák városába. A Nyitott Szemmel sorozat Velence kötetében színes képek segítségével megelevenednek a város legfontosabb látnivalói. Gyakorlati tanácsokat, hasznos információkat kapunk szálláshelyekkel, közlekedéssel, városnéző túrákkal kapcsolatban.






A kedves Olvasó az említett műveket megtalálja a városi könyvtárban. Látogasson el hozzánk!

Seres Judit


 

Kövessen minket a Facebookon is!