Helyi hírek 2017. január 24. 08:20

Lovas polgárőröket képeztek Lakiteleken

Képgaléria
Lovas polgárőröket képeztek Lakiteleken
A hétvégén tartották az Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának képzését az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány közös szervezésében.


A Népfőiskola Kölcsey Házában megrendezett két napos intenzív tanfolyam megnyitóján részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki beszédében elsőként Kölcsey Ferenc Himnuszának születéséről emlékezett meg, majd a lovas kultúrát méltatta. Lezsák Sándor egy vetítés keretében mutatta be a jelenlévők számára a Lakiteleki Népfőiskola felújításának elképzeléseit, a résztvevők többek között megtekinthették a lovarda épületének tervét is.

A hétvégén szervezett tanfolyamon elméleti oktatásban vehettek részt a megjelentek. Állategészségügy, anatómiai- és takarmányozási ismeretek – többek között ezekkel bővíthették ismereteiket a lovas tagozat polgárőrei.

A képzésre 10 megyéből 88 személy érkeztett. Szuetta Bélától, az OPSZ lovas tagozatának titkárától azt is megtudhattuk, hogy a lovas polgárőrség felvirágzása folyamatos. Elmondása szerint jelen pillanatban 914 lovas polgárőr 176 egyesületben 757 lóval ad szolgálatot. Tavaly ilyenkor még csak 146 egyesület  710 lovas polgárőre 566 lóval vett részt a munkában.




 

Kövessen minket a Facebookon is!