Egészségügy 2017. január 26. 15:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Soron kívüli véradás volt a tűzoltóknál

Képgaléria
Soron kívüli véradás volt a tűzoltóknál
A Magyar Vöröskereszt és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a jól kialakított kapcsolatnak megfelelően ezért ismét véradást szervezett. A véradás soron kívüliségét az indokolta, hogy az influenzajárvány és a nagy hideg miatt az elmúlt időszakban a szokásosnál kevesebben adtak vért.

Kecskeméten és Kiskunfélegyházán a tűzoltóságon is lehetőség nyílt a véradásra. Összesen 59 fő civil és tűzoltó jelentkezett a nemes cél érdekében. A véradók hozzájárultak Magyarország vérkészletéhez, a sikeres életmentő műtétek egyik fontos feltételének biztosításához. A tűzoltók elhivatottsága az élet védelme, embertársaik szolgálata iránt a véradásban való aktív részvétellel is megmutatkozik.

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések nélkülözhetetlen feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

Fontos, hogy minél többen megismerjék a véradás jelentőségét, hiszen váratlan, tömeges méretű baleset, tűzeset, katasztrófa esetén a megfelelő mennyiségű vér jelenléte emberéleteket menthet.

Különös szaktudás nélkül is lehet életeket menteni!

Kérnek minden egészséges állampolgárt, hogy véradással segítse a vérkészítmények meglétének biztosítását és mentse meg minél több ember életét!



A véradás szervezése folyamatos, a további részletekről érdeklődjön:

http://www.veradas.hu/hirek/veradasra-hiv-a-magyar-voroskereszt-es-az-orszagos-verellato-szolgalat

http://veradas.hu/adj-vert/veradasok

http://www.ovsz.hu/ver/ki-lehet-verado






 

Kövessen minket a Facebookon is!