Helyi hírek 2017. január 31. 15:00

Csúszós utak, vigyázzunk egymásra!

Csúszós utak, vigyázzunk egymásra!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat január 31-én kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint kedd délutántól szerda éjfélig jelentős mennyiségű ónos eső várható Bács-Kiskun megyében, így Félegyháza térségében is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki a megye egész területére. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 millimétert és az esti órák közeledtével egyre intenzívebb esőzésre kell számítani. Az ország nagy részén szintén fokozott balesetveszéllyel kell számolni a megváltozott időjárási körülmények miatt.  


A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Óvatosan közelítsék meg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket, hogy a csúszós úton is biztonságosan meg tudjanak állni! Az úgynevezett koccanásos balesetek elkerülése érdekében tartsanak a megszokottnál nagyobb követési távolságot! Ugyanakkor a gyalogosok is óvatosan keljenek útra, mivel a járdákon könnyen megcsúszhatnak!

Rendkívül fontos, hogy a lakosság, az intézmények, a kereskedelmi egységek, üzletek, szórakozó- és vendéglátóhelyek üzemeltetői is gondoskodjanak minél előbb a tulajdonukban, használatukban lévő ingatlanok járda- és kerékpárút szakaszainak síkosságmentesítéséről! Erre, a helyi rendeletben szabályozott kötelezettségükre egyébként a közterület-felügyelők már tavaly írásban emlékeztették Félegyházán az érintetteket. Azokat, akik ezt elmulasztják, a közterület-felügyelő akár 50 ezer forintos pénzbírsággal sújthatják, vagy közigazgatási bírságként akár 200 ezer forint is kiszabható. Járjunk el felelősséggel mindannyiunk érdekében!

Ónos esőben a legjobb síkosságmentesítő módszer, ha valamilyen érdesítő anyagot, például homokot vagy fűrészport használnak.






 

Kövessen minket a Facebookon is!