Helyi hírek 2017. február 1. 11:30

Kitüntetéssel ismerte el a polgárőrség Balla László segítő munkáját

Képgaléria
Kitüntetéssel ismerte el a polgárőrség Balla László segítő munkáját
A „Polgárőr Érdemkereszt” ezüst fokozatával tüntette ki Balla László alpolgármestert dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Az elismerő oklevelet és érmet január 31-én adta át a városházán dr. Fekecs Dénes, az OPSZ elnökhelyettese, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.


– Akkor működik jól egy polgárőr szervezet, ha a rendőrséggel és az önkormányzattal összhangban tudja végezni munkáját. Ez Kiskunfélegyházán példaértékűen működött  az elmúlt években. Az önkormányzat erejéhez mérten minden anyagi és erkölcsi  támogatást megad önkénteseinknek ahhoz, hogy felelősen tudják végezni munkájukat. Ezt a munkát elismerve érdemelte ki a közelmúltban Kiskunfélegyháza a „Polgárőr város” címet. És ezt kívánjuk méltányolni ezzel a kitüntetéssel is – mondta el dr. Fekecs Dénes a kitüntetés átadásakor.

Balla László megköszönte az elismerést és elmondta, hogy a polgárőrök munkáját akkor is nagyra becsülte, amikor még nem városi vezetőként dolgozott. Alpolgármesterként pedig már konkrétan tapasztalja, hogy mit tesznek a polgárőrök a város közbiztonságának javításáért, milyen komoly segítséget nyújtanak a városi rendezvények biztosításában. Éppen ezért saját eszközeivel a továbbiakban is igyekszik mindenben segítséget nyújtani.

A feltételek javításának egy fontos állomása lesz az is, hogy a volt Vasas pályán megépülhet a polgárőrök székháza, ahol méltó körülmények között szervezhetik mindennapi munkájukat, és járműveik is megfelelő elhelyezést kapnak – tette hozzá.    

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!