Helyi hírek 2017. január 31. 21:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A megye nagy részén ónos eső esik 

A megye nagy részén ónos eső esik 
Megyénkben másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben ónos eső veszélye miatt. Tartós (több órás) ónos eső várható. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.


Kérik a gyalogosokat és a gépjárművezetőket, hogy fokozott óvatossággal, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek! Az ónos eső következtében csúszós, jeges járdákra, utakra kell készülni, és ez várhatóan a holnapi közlekedésre is kihatással lehet. Kérnek mindenkit, hogy az érintett részeken csak azok induljanak útnak, akiknek halaszthatatlan dolguk van, fokozott óvatossággal, a téli időjárás szabályainak megfelelően közlekedjenek. Akik a tömegközlekedést választják, megnövekedett várakozási időre számítsanak.

Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az úton lévők rendkívül körültekintően közlekedjenek, ha kell, arra alkalmas helyen álljanak meg.

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.

Aki bajba jutott járművet lát, vagy tűzoltói segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot. A téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon: http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/




 

Kövessen minket a Facebookon is!